Βγάζουν τις ΗΠΑ εκτός του παιχνιδιού τους! Το εμπόριο Ρωσίας-Κίνας πρόκειται να φτάσει τα 200 δισ. δολάρια

Global Look Press / Chromorange / Bilderbo

Freepen.gr - Ο όγκος του εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αναμένεται να συνεχίσει να επιταχύνεται και να φτάσει σε νέα ύψη, διπλασιάζοντας το τρέχον ρεκόρ των 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας, αναφέρει το RT.

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, Μαξίμ Ορέσκιν, δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua News της Κίνας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι ένα μνημόνιο συνεννόησης για την προώθηση του εμπορίου, που πρόσφατα υπεγράφη στη Μόσχα, θα συμβάλει στο διπλασιασμό του διμερούς εμπορίου και την επίτευξη των στόχων τα επόμενα χρόνα.

Σύμφωνα με τον Ορέσκιν, φέτος οι γειτονικές χώρες προτίθενται να συνεχίσουν να αυξάνουν τον όγκο του εμπορίου, το οποίο είναι "στο σημείο από το οποίο αρχίζουμε να επιτύχουμε νέους, φιλόδοξους στόχους".

«Έχουμε πλήρη συνεργασία και πλήρη κατανόηση και με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε», είπε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν απαριθμήσει ορισμένους βασικούς τομείς για ανάπτυξη και βελτίωση.

"Οι δύο χώρες πρέπει όχι μόνο να εφαρμόσουν μεγάλα έργα, αλλά και να παρέχουν διαφοροποιημένα αγαθά και επενδύσεις τελικής χρήσης. Αυτοί οι τόμοι θα αναπτυχθούν πολύ ενεργά", εξηγεί ο Ορέσκιν.

Θα δημιουργηθεί ένα νέο ταμείο για την καινοτομία στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας για επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ρωσίας και της Κίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει να κάνουν τους οικονομικούς τους διακανονισμούς προωθώντας τη χρήση των δικών τους εθνικών νομισμάτων αντί του δολαρίου ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail