Χειρόγραφα της Αγίας Γραφής 2.000 ετών κατασχέθηκαν στην Προύσα: η ιστορική γη της Ανατολίας μαρτυρά ό,τι έχει άλλους ιδιοκτήτες

DHA
Freepen.gr - Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν πρωτότυπα χειρόγραφα της Βίβλου σε μια επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου στα περίχωρα της Προύσας.

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, άνδρες της χωροφυλακής εμφανιζόμενοι ως αγοραστές ιστορικών κειμηλίων συναντήθηκαν με τους λαθρέμπορους, οι οποίοι έφεραν μαζί τους προς επίδειξη τα χειρόργραφα σε ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή Osmangazi.

Τα δύο χειρόγραφα της Βίβλου που κατασχέθηκαν αξίζουν 1,75 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι αρχές. Τα χειρόγραφα ηλικίας περίπου 2.000 χρόνων ανάγονται στα πρωτοχριστιανικά χρόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demirören.

Η Dailysabah σημειώνει ότι κάθε χρόνο διεξάγονται χιλιάδες επιχειρήσεις κατά των λαθρεμπόρων σε όλη την τουρκική επικράτεια για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι η περιοχή της σημερινής Τουρκίας είναι το σπίτι περίπου 3.000 αρχαίων πόλεων από 42 πολιτισμούς, κάτι που αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Ωστόσο μαρτυρά και κάτι ακόμη: ότι αυτή η γη ανήκει σε άλλους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail