Η Ταϊβάν βλέπει κινέζικο κίνδυνο και ζητά σε πρώτη φάση από τις ΗΠΑ όπλα αξίας 2 δισ. δολαρίων

Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ζήτησε όπλα αξίας 2 δισ. Δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, συστημάτων αεράμυνας και αντιαρματικών πυραύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε το υπουργείο Αμυνας της νησιωτικής χώρας.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επιστολή ενδιαφέροντος (LOR) για 108 άρματα μάχης M1A2 Abrams, 1240 αντιαρματικούς πυραύλους TOW, 409 πυραύλους για τεθωρακισμένα Javelin και 250 αντιαεροπορικά συστήματα Stinger από την Αμερική.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η χώρα έψαχνε να αγοράσει 108 άρματα μάχης M1A2X από την Αμερική (MBTs).

"Το Πενταγώνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσαν ανεπίσημα στο Κογκρέσο μια δυνητική συμφωνία ύψους 2 δισ. δολαρίων με την Ταϊβάν, η οποία περιλαμβάνει την πρώτη πώληση ενός από τα κορυφαία άρματα μάχης του Στρατού των ΗΠΑ", δήλωσε ένας αξιωματούχος που γνωρίζει την υπόθεση στο Bloomberg.

Η άτυπη κοινοποίηση, που ανακοινώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη από το Reuters, θα ακολουθηθεί από επίσημη και δημόσια ειδοποίηση προς το Κογκρέσο που πιθανόν να εγκριθεί εντός της κανονικής διαδικασίας αναθεώρησης των 30 ημερών.

Το αίτημα προχωρά "όπως είναι φυσιολογικό", ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Ταϊβάν.

Το υπουργείο λέγεται επίσης ότι υπέβαλε αίτηση για 66 F-16V Block 70/72 μαχητικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ για περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, με κόστος περίπου $ 70 εκατομμύρια έως 90 εκατομμύρια δολάρια ανά τεμάχιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail