Και το 1930 οι δανειστές ήθελαν την Ελλάδα ένα εξαθλιωμένο προτεκτοράτο

danimeili / pixabay
Το 1930 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος δήλωσε ότι Ελλάδα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το χρέος της, οι φίλοι μας του είπαν να κλείσει σχολεία, να απολύσει υπαλληλους γιατί είχαμε πολλους και να μειώσει τους μισθούς.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Οι δανειστές και τα ντόπια τσιράκια τους ήθελαν και θέλουν το ίδιο, την εξαθλίωση των προτεκτοράτων τους χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα. Επέτρεψαν στη Γερμανία να μην πληρώσει μέρος των υποχρεώσεών της απέναντι σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας που πούλησαν στη Μικρά Ασία, είχε υποδεχτεί 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες εξαιτίας της στήριξης τους στο γενοκτόνο Κεμάλ.

Και το 1965 είχαμε οικονομική κρίση αλλά τότε επενέβησαν οι Αμερικανοί που μας χρειάζονταν. Κάποιοι εθνικοί μύθοι τύπου ότι το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την χώρα δεν ισχύουν. Αυτό δε σημαίνει ότι την έσωσε για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Η χώρα βρέθηκε στα νύχια των δανειστών πριν γίνει κράτος και δεν έγινε καμία προσπάθεια απελευθέρωσης γιατί οι ηγέτες ήταν μέτριοι, άχρηστοι και προδότες. Δεν τα φάγαμε μαζί από την απελευθέρωση και μετά, ο λαός εγλειψε μόνο τα κόκκαλα που του άφησαν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail