Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να χτυπήσουν σε τρία σημεία το Ιράν με 150 νεκρούς - Γιατί σταμάτησε ο Τραμπ

REUTERS/Jonathan Ernst
Freepen.gr - Παρά το γεγονός ότι οι πύραυλοι είχαν φορτωθεί, τα πλοία είχαν λάβει θέσεις και τα αεροπλάνα είχαν απογειωθεί για να ξεκινήσει μια επίθεση στο Ιράν, ο Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι τελικά αποφάσισε πως η επίθεση δε θα ήταν ανάλογη σε σύγκριση με την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, o Trump σημειώνει ότι οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να χτυπήσουν τρεις διαφορετικούς στόχους στο Ιράν αλλά αποφάσισε να ακυρώσει την επίθεση μόλις 10 λεπτά πριν εκδηλωθεί όταν ρώτησε πόσοι άνθρωποι θα έχασαν τη ζωή τους και η απάντηση ήταν 150.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι δε βιάζεται, οι ΗΠΑ διαθέτουν έναν αναδιοργανωμένο και καλύτερο στρατό στον κόσμο και πως ισχύουν οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν οι οποίες από χθες το βράδυ είναι πλέον περισσότερες. 

Το πιθανότερο όμως είναι ότι δε λυπήθηκε τους 150 Ιρανούς, αλλά μια πιθανή αντίδραση του Ιράν την οποία θα πλήρωναν οι γειτονικές χώρες και σύμμαχοι των ΗΠΑ.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail