Ινδικό χτύπημα στις ΗΠΑ: Αύξηση 120% στους δασμούς εισαγωγής 28 κορυφαίων προϊόντων

6224066 / pixabay
Freepen.gr - Η Ινδία ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει την Κυριακή υψηλότερους δασμούς για σε 28 αμερικανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αμυγδάλων, μήλων και καρυδιών, ως απάντηση στην απόσυρση από την Ουάσιγκτον βασικών εμπορικών προνομίων για το Νέο Δελχί.

Τα εμπορεύματα των ΗΠΑ που επηρεάζονται από αυτήν την κίνηση της Ινδίας περιλαμβάνουν προϊόντα σιδήρου και χάλυβα, μεγάλες κουλούρες ανοξείδωτου χάλυβα, βορικό οξύ, εξαρτήματα σωληνώσεων, βίδες, μπουλόνια και πριτσίνια. Επίσης επηρεάζονται προϊόντα διατροφής όπως καρύδια, ρεβίθια, φακές, μήλα, αχλάδια και γαρίδες artemia.

Οι αυξημένοι δασμοί θα επιτρέψουν στην Ινδία να εισπράξει περίπου 217 εκατομμύρια δολάρια πρόσθετα έσοδα από τις αμερικανικές εισαγωγές, σύμφωνα με μια πηγή στους Times of India.

Η εντολή να αυξηθούν οι φόροι εισαγωγής κατά 120 τοις εκατό σε ορισμένα προϊόντα των ΗΠΑ εκδόθηκε από την ινδική κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2018. Ωστόσο, καθυστέρησε πολλές φορές η εφαρμογή της από το Νέο Δελχί, καθώς οι εμπορικές συνομιλίες με την Ουάσινγκτον συνεχίζονταν.

Η διαμάχη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ινδία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επέβαλε δασμό εισαγωγής 25% επί του χάλυβα και δασμούς 10% σε προϊόντα αλουμινίου. Όντας ένας σημαντικός εξαγωγέας αυτών των ειδών στην αμερικανική αγορά, η Ινδία χτυπήθηκε σκληρά από την κίνηση, χάνοντας περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια.

Οι δύο πλευρές προσπάθησαν να βρουν κοινό έδαφος για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά οι εμπορικές συνομιλίες κατέρρευσαν νωρίτερα τον Ιούνιο, αφού οι ΗΠΑ απέσυραν τα εξαγωγικά κίνητρα για τις ινδικές εταιρείες στο πλαίσιο του προγράμματος Γενικευμένων Προτιμήσεων, επηρεάζοντας αγαθά αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ΗΠΑ και η Ινδία υπήρξαν σημαντικοί εμπορικοί εταίροι κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ ο κύκλος εργασιών μεταξύ τους ανήλθε σε πάνω από 142 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail