Οι S-400 θα σκεπάσουν τη Μέση Ανατολή: Μετά την Τουρκία, και το Ιράκ αγοράζει το ρωσικό σύστημα!

Freepen.gr - Η ιρακινή κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει τα πυραυλικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρέσβης του Ιράκ στη Μόσχα Χαϊντάρ Μανσούρ Χάντι σε συνέντευξη Τύπου μετά την όγδοη συνάντηση της Ρωσικής-Ιρακινής διακυβερνητικής επιτροπής για την εμπορική, οικονομική, επιστημονική και τεχνική συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στη Βαγδάτη στις 23-25 Απριλίου.

"Όσον αφορά τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, η κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση. Θέλει να αγοράσει το S-400", δήλωσε όπως μεταδίδει το TASS.

Το S-400 Triumf (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας που τέθηκε σε λειτουργία το 2007.

Έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει αεροσκάφη, βλήματα κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των μέσων όπλων, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ενάντια στους στόχους του εδάφους. Το σύστημα S-400 μπορεί να εμπλέξει στόχους σε απόσταση 400 χλμ. και σε υψόμετρο μέχρι 35 χλμ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail