Μόσχα: Απαραδέκτο να στέλνουν οι ΗΠΑ τελεσίγραφο στην Τουρκία για τους S-400

Reuters/Sergei Karpukhin
Freepen.gr - Η Μόσχα χαρακτήρισε την απόφαση της Ουάσιγκτον να ορίσει μια προθεσμία για την Τουρκία να αποσυρθεί από τη συμφωνία S400 με τη Ρωσία ως «απαράδεκτο» τελεσίγραφο.

Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορές στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Λευκός Οίκος προτρέπει την Άγκυρα να εγκαταλείψει τη συμφωνία για την αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου αλλιώς θα αντιμετωπίσει συνέπειες συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων.

"Έχουμε μια αρνητική άποψη για τα τελεσίγραφα σε γενικές γραμμές, τα θεωρούμε απαράδεκτα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία για τους S-400 με την Τουρκία μια ολοκληρωμένη συμφωνία.

Την ίδια ώρα η Τουρκία προετοιμάζεται για ενδεχόμενες κυρώσεις από τις ΗΠΑ για την αγορά των S-400 της Ρωσίας, καθώς θεωρεί την απόκτηση μια «ολοκληρωμένη συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar την Τρίτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail