Ενώ η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να παραλάβει τους S-400, οι ΗΠΑ βλέπουν κωλοτούμπα

Freepen.gr - Η Αγκυρα είναι έτοιμη να προχωρήσει με την παραλαβή των πυραυλικών συστημάτων S-400 μόλις η Ρωσία είναι έτοιμη να τα παραδώσει, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβούσογλου την Παρασκευή, ανέφερε το TASS.

"Μόλις η Ρωσία είναι έτοιμη να μας τα παραδώσει, θα είμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε", δήλωσε στους δημοσιογράφους σε απάντηση στην ερώτηση σχετικά με το αν οι πρώτες παραδόσεις των συστημάτων S-400 μπορούν να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο.

Τα νέα για τις ρωσοτουρκικές συνομιλίες για την αγορά συστημάτων S-400 ξεκίνησαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2016. Η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2017. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τότε ότι η Άγκυρα έδωσε προκαταβολή. Η Τουρκία πρόκειται να γίνει το πρώτο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που θα αποκτήσει από την Ρωσία ένα όπλο αεροπορικής άμυνας αυτής της κατηγορίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η σύμβαση της Τουρκίας για την αγορά πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία θα πλήξει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις και θα οδηγήσει σε μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Άγκυρας.

Ωστόσο η Heather Wilson, υπουργός της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι δυνατό για την Τουρκία να αλλάξει γνώμη για την αγορά ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail