Στο καναβάτσο η Lockheed Martin: Έριξε την τιμή του F-35 κάτω από τα 80 εκ. δολάρια έκαστο!

Reuters / Axel Schmidt
Freepen.gr - Ο αμυντικός γίγαντας Lockheed Martin προσφέρθηκε να να προχωρήσει σε μια γενναία έκπτωση για το αεροπλάνο F-35 κατά περισσότερο από 10 τοις εκατό, καθώς η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εξετάζει μια προσφορά από την Boeing, την ώρα που το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 μαστίζεται από ζητήματα αξιοπιστίας και υπερβάσεις κόστους.

Η Lockheed προσφέρεται να πουλήσει 100 F-35A - τη φθηνότερη παραλλαγή του μαχητικού αεροσκάφους - στο Υπουργείο Άμυνας για λιγότερο από 80 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, σύμφωνα με έκθεση του Defense One. Η προσφορά για τον ίδιο αριθμό μαχητικών είχε έρθει με μια τιμή των 89,5 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τα μαχητικά θα παραδοθούν, αν αποκτηθούν, στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ η Lockheed θα παράσχει επίσης δύο ακόμη τύπους των ακριβότερων F-35B για το Ναυτικό Σώμα και F-35C για το Πολεμικό Ναυτικό και μια ποικιλία παραλλαγών για συμμαχικές δυνάμεις.

Η μείωση των τιμών έρχεται καθώς η Πολεμική Αεροπορία εξετάζει την αναβάθμιση των μαχητικών F-15 Eagle της Boeing σε μια προσπάθεια αντικατάστασης του υπάρχοντος αλλά και γηρασμένου στόλου των F-15. Τα έγγραφα προϋπολογισμού του Πενταγώνου αποκάλυψαν αυτό το σχέδιο τον Μάρτιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail