Το ISIS αντέγραψε τη Γενοκτονία των Οθωμανών κατά του Ελληνισμού

Οι Οθωμανοί κατά τη διάρκεια της περιόδου από το 1914 μέχρι το 1923 εκτέλεσαν μια γενοκτονία κατά του Ελληνισμού κατά πολύ παρόμοιο τρόπο με αυτό που κάνει σήμερα το ονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος.

ναύαρχος ε.α.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος του κόσμου έχει κλονιστεί από τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος σε βάρος των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων στη Συρία και το Ιράκ, μια μη μουσουλμανική κοινότητα της Τουρκίας, αυτή των Ποντίων, που είχε για δεκαετίες υποφέρει, σήμερα δέχεται ανιστόρητες προσεγγίσεις και γίνεται προσπάθεια να ξεχαστεί και να εγκαταλειφθεί από τον κόσμο η γενοκτονία που υπέστησαν οι πρόγονοί μας, ο Ελληνισμός της Μικτάς Ασίας και του Πόντου.

Οι παραλληλισμοί ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν έχει μεγάλη σημασία για την κατανόηση της συνέχειας, της καθολικότητας και της φρικαλεότητας της γενοκτονίας της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Ακόμα κι αν πέρασαν 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων χριστιανών, από τα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα λίγα σπίτια που απέμειναν, εκκλησίες ακόμη και τα νεκροταφεία των θυμάτων εξακολουθούν να γίνονται στόχοι τόσο από τις κρατικές αρχές όσο και από τους ντόπιους στην Τουρκία. Μεγάλο μέρος των πολιτών είναι επίσης συνένοχοι παραμένοντας σιωπηλοί ενώπιων αυτών των αδικιών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail