«Θα μπορούσαμε πανεύκολα να πουλήσουμε τα τουρκικά F-35 σε άλλες χώρες»

Atilgan Ozdil / Anadolu Agency
Freepen.gr - Ο διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin, Marillyn Hewson, υποβάθμισε τις επιπτώσεις μιας πιθανής απαγόρευσης των ΗΠΑ στην αγορά του F-35 Joint Strike Fighter από την Τουρκία, λέγοντας ότι άλλες χώρες ήδη ενδιαφέρονται για τα αεροσκάφη της Άγκυρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Defense One.

Μιλώντας την Τετάρτη στη Διάσκεψη για τις Στρατηγικές Αποφάσεις Bernstein στη Νέα Υόρκη, η Hewson επιδίωξε να κατευνάσει τους επενδυτές που ανησυχούσαν για την απώλεια της αναμενόμενης πώλησης των 100 F-35 στην Τουρκία.

Η Lockheed έχει παραδώσει τέσσερα τουρκικά F-35 στη βάση πολεμικής αεροπορίας Luke της Αριζόνα, όπου οι πιλότοι της Τουρκίας εκπαιδεύονται στα αεροπλάνα. Επί του παρόντος, η εταιρεία είναι έτοιμη να στείλει στην Τουρκία περίπου οκτώ αεροσκάφη ετησίως, δήλωσε η Hewson:

"Δεν πρόκειται για σημαντικό αριθμό αεροσκαφών. Εάν υπάρξουν κυρώσεις ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να δεχτεί αυτά τα αεροσκάφη τώρα ή στο μέλλον, το κενό θα καλυφθεί. Στην πραγματικότητα πολλές χώρες θέλουν πραγματικά το αεροσκάφος".

Η Ιαπωνία και η Πολωνία θα μπορούσαν να είναι μεταξύ αυτών των χωρών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail