Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εκδιώξουν την Τουρκία από το F-35 κι αναζητούν εναλλακτικούς τροφοδότες


Military_Material / pixabay
Freepen.gr - "Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μιλάνε με την Τουρκία σε τακτική βάση (και) ήταν πολύ σαφές ότι τα F-35 και τα S-400 είναι ασυμβίβαστα", δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας Ellen Lord σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Πεντάγωνο την Παρασκευή.

Η Lord ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις εξαγοράς και τα μεγάλα προγράμματα του Πενταγώνου. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά για την Τουρκία και τα F-35, η Lord απήντησε ότι οι άλλοι εταίροι της κοινοπραξίας του F-35 είναι "πολύ υποστηρικτικοί" όσον αφορά την πίεση που ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία σχετικά με το θέμα των S-400.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση Erdoğan επρόκειτο να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία των S-400, ωστόσο υπήρξε διάψευση από την Αγκυρα που μίλησε εκ νέου για μια ολοκληρωμένη συμφωνία.

Ωστόσο η Lord αποκάλυψε πως "εδώ και καιρό έχουμε δουλέψει για να δούμε εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού για την αλυσίδα εφοδιασμού του F-35 που βρίσκεται στην Τουρκία αυτή τη στιγμή", αναγνωρίζοντας ότι η Τουρκία ήταν "πολύ καλός προμηθευτής το πρόγραμμα F-35".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail