Ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από τους ουρανούς των Σκοπίων

Freepen.gr - Με δύο πτήσεις στον εναέριο χώρο των Σκοπίων από τις 7:30 έως τις 9:30 το πρωί της Τρίτης, ξεκίνησε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία την αποστολή του ΝΑΤΟ "Air Policing". Όπως σημειώνει το πρακτορείο ΜΙΑ σκοπός ήταν ο έλεγχος των επικοινωνίων και της κάλυψης του ραντάρ του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας.

Οι πτήσεις γίνονται για την προετοιμασία και την εκπλήρωση των όρων από τα Σκόπια στο τμήμα της αεροπορίας ως μελλοντικό ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Η αποστολή «Air Policing» περιλαμβάνει τη χρήση του συστήματος παρακολούθησης του εναέριου χώρου και του συστήματος διοίκησης και ελέγχου της αεροπορικής δύναμης με τις κατάλληλες αεροπορικές δυνάμεις και δυνάμεις της εναέριας άμυνας για την προστασία του εναέριου χώρου των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail