Ο πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ μεταφέρεται τώρα και στο διάστημα: πάγος στη χρήση των Σογιούζ

Freepen.gr - Το Πεντάγωνο προσπαθεί να περιορίσει τεχνητά τη χρήση ρωσικών διαστημικών οχημάτων στη διεθνή αγορά, ανέφερε η Roscosmos, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση θα επηρεάσει αρνητικά ολόκληρη την εμπορική διαστημική βιομηχανία, σημειώνει το rt.com.

Η Ρωσική υπηρεσία διαστήματος δήλωσε ότι "καταδικάζει" την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ να απαγορεύσει στις αμερικανικές εταιρείες να βασίζονται σε ρωσικές διαστημικές εμπορικές υπηρεσίες ξεκινώντας από το 2023.

Η Roscosmos το "θεωρεί μια ακόμη εκδήλωση αθέμιτου ανταγωνισμού από την Ουάσινγκτον στη διεθνή αγορά διαστημικών υπηρεσιών", ανέφερε η δήλωση.

Το Πεντάγωνο θέλει να καταστρέψει όλες τις σκληρά κερδισμένες και διατηρούμενες ρωσοαμερικανικές σχέσεις στον χώρο του διαστήματος, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η κίνηση δεν θα επηρεάσει μόνο τη Ρωσία αλλά και "μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη διεθνή συνεργασία για την οργάνωση τακτικών εκτοξεύσεων διαστημικών οχημάτων".

Κατά ειρωνικό τρόπο, η απαγόρευση θα μπορούσε να επηρεάσει ειδικότερα τη NASA, η οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τους ρωσικούς πυραύλους Σογιούζ για την αποστολή αστροναυτών στο διάστημα. Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν δικό τους όχημα μετά το κλείσιμο του προγράμματος μεταφοράς με λεωφορείο το 2011. Οι ιδιωτικές εταιρείες SpaceX και Boeing επρόκειτο να παρουσιάσουν έναν αντικαταστάτη το 2017, αλλά το διαστημικό σκάφος τους εξακολουθεί να βρίσκεται στη φάση των δοκιμών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail