Έρευνα-ράπισμα: Η Αλβανία είναι η πλέον ανεπιθύμητη χώρα στην Ε.Ε.

Freepen.gr - Μια έρευνα με τους πολίτες επτά χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει ότι η πλειονότητα των κατοίκων αυτών δεν επιθυμεί την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων καθώς επίσης άλλων κρατών, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η αλβανική illyriapress.com.

Μόνο το 23% των ευρωπαίων ερωτηθέντων εξέφρασε θετική άποψη για την ένταξη των Βαλκανικών χωρών στην ΕΕ, ενώ σχεδόν το ήμισυ, και συγκεκριμένα το 44%, δεν θέλει τους Βαλκανικούς λαούς στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Αλβανία είναι η λιγότερο επιθυμητή χώρα στην ΕΕ από όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Μετά την Αλβανία, ο κατάλογος των "ανεπιθύμητων" στην ΕΕ κατατάσσει το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο εν πολλοίς θεωρείται ένα δεύτερο αλβανικό κρατικό μόρφωμα κι ακολουθούν οι άλλες βαλκανικές χώρες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χώρα που αγαπά λιγότερο τους Αλβανούς είναι η Γαλλία. Μόνο το 13% των Γάλλων επιθυμεί την προσχώρηση της Αλβανίας στην ΕΕ. Εν συνεχεία έπονται οι Γερμανοί που εκφράζονται θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο σε ένα ποσοστό 21%.

Οι Σουηδοί και οι Νορβηγοί ήταν πιο θετικοί για τους Αλβανούς στην ΕΕ. Περισσότερο από το 31% των Σουηδών και το 32% των Νορβηγών βλέπουν θετικά την προοπτική της Αλβανίας στην Ε.Ε., ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ΕΕ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail