«Το Ιράν δε θα παραδοθεί ποτέ ακόμη κι αν οι ΗΠΑ επιτεθούν»

Freepen.gr - Το Ιράν δε θα παραδώσει την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του μπροστά στην πίεση των ΗΠΑ, ακόμη και αν βομβαρδιστεί, δήλωσε ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον.

Το Ιράν αντιμετωπίζει τώρα μια πιο πολύπλοκη επίθεση από ό,τι είχε αντιμετωπίσει πριν, δήλωσε ο Ρουχάνι σε μια τελετή για τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ του 1980. Η εκστρατεία πίεσης των ΗΠΑ κατά της Τεχεράνης συνεπάγεται "επίθεση στην κοινωνική πρόνοια και στις συνθήκες διαβίωσης του λαού μας", ανέφερε.

«Χρειαζόμαστε αντίσταση, έτσι ώστε οι εχθροί μας να ξέρουν εάν βομβαρδίσουν τη γη μας και εάν τα παιδιά μας υποστούν μαρτύριο, τραυματισμό ή συλληφθούν, πως δε θα παραιτηθούμε από τους στόχους μας για την ανεξαρτησία της χώρας μας και την υπερηφάνειά μας», δήλωσε ο Ρουχάνι στη συνάντηση.

Ο Ρουχάι ανέφερε ότι η κουλτούρα της «αυτοθυσίας» πρέπει να καθορίσει το δρόμο του Ιράν προς τα εμπρός, καθώς χαιρέτισε τον ιρανικό λαό για την αντοχή του ενόψει των «σοβαρών κυρώσεων» που επέβαλε η Ουάσινγκτον.

Είπε επίσης ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε ακόμα να "νικήσει" τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ. Νωρίτερα την Πέμπτη, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί, δήλωσε ότι οι Ιρανοί νέοι θα μπορέσουν να δουν την κατάρρευση της Ουάσινγκτον και του Τελ Αβίβ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail