Η Τουρκία “συγγράφει” δικό της “διεθνές δίκαιο” για να “εξαφανίσει” το Καστελόριζο! Τι ανοησίες υποστηρίζουν

Η Τουρκία ξεδιπλώνει την στρατηγική των αμφισβητήσεων της έναντι Ελλάδας και Κύπρου κι επειδή γνωρίζει και η ίδια ότι τα όσα υποστηρίζει είναι ανοησίες, απειλεί.

Οι ανοησίες δεν έχουν τέλος και τη σκυτάλη πήρε ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας του του ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαγατάι Ερτσιγιές. Χαρακτήρισε «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις Αθήνας όσο και Λευκωσίας και διατύπωσε την άποψη ότι η κυριότητα επί νήσων δεν προσδίδει πλήρη δικαιώματα στην οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών!

«Νησιά μπορεί να λάβουν μηδενική ή μειωμένη ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα εάν η παρουσία τους στρεβλώνει την ισότιμη οροθεσία», υποστηρίζει ο κ. Έρτζιγες στο Twitter, σημειώνοντας δε ότι πρόκειται για «θεμελιώδης αρχή στο διεθνές δίκαιο». Είναι προφανές ότι “φωτογραφίζει” το Καστελόριζο,

Ο Έρτζιγες προειδοποιεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ότι οι διεκδικήσεις στο θαλάσσιο χώρο από μέλη της Ε.Ε. που παραβιάζουν τα νόμιμα δικαιώματα τρίτων χωρών δεν μπορούν να περιγράφονται ως εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

«Αυτό είναι πράγματι χονδροειδής παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προστατεύει τα δικά της δικαιώματα και των τουρκοκυπρίων για υφαλοκρηπίδα -ΑΟΖ», καταλήγει.

Από: militaire.gr
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.