Οι Έλληνες δεν μπορούν να ανεχθούν το ξεπούλημα της Μακεδονίας: Οι παρατυπίες διασφαλίζουν την ακύρωση των Πρεσπών

Οι Έλληνες δεν μπορούν να ανεχθούν το ξεπούλημα της Μακεδονίας
Η ακύρωση της Συμφωνίας των Σκοπίων
Την εξασφαλίζουν οι πολλές παρατυπίες μέχρι παρανομίες που υπάρχουν

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Ένα βαθύ πένθος έχει καλύψει την Ελλάδα, με οργή και αγανάκτηση της αυξημένης εθνικής συνείδησης των Μακεδόνων μας, και όλοι μαζί λογικά και υπεύθυνα, μας είναι αδύνατο να δεχθούμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, μαζί με την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Είμαστε επομένως υποχρεωμένοι να εντοπίσουμε όλους τους λόγους βάση των οποίων η επαίσχυντη αυτή Συμφωνία θα ακυρωθεί. Στο τεράστιο αυτό ιστορικό και εθνολογικό λάθος, αποκλείεται να μην υπάρχουν μειονεκτήματα και νομικές ελλείψεις, ικανές για ακύρωσή της. Με το δικαίωμα του θιγμένου ως προς τα εθνικά και συνειδησιακά μου αισθήματα, θα επιχειρήσω να αναπτύξω όσα μπορέσω να εντοπίσω από αυτά τα μεμπτά σημεία, με την προσδοκία να συγκινήσω όλους τους ειδικούς νομικούς Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι θα τα συμπληρώσουν, θα τα ολοκληρώσουν και θα προβούν στις αναγκαίες ενέργειες. Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με στοιχεία στην ετεροβαρή εις βάρος μας αυτή Σύμβαση, με τα οποία έχουμε ασχοληθεί σε προηγούμενα άρθρα και ενδεχομένως θα ασχοληθούμε και στο μέλλον, διότι η πληγή αυτή που μας άνοιξαν δεν είναι εύκολο να επουλωθεί και ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να κρατούμε την δάδα αναμένει, μέχρι να βρεθεί τρόπος ακύρωσης της αντεθνικής Συμφωνίας αυτής.

Απορία και δικαιολογημένη υπόνοια μας δημιούργησε κατ’ αρχήν, η ξαφνική και άνευ εμφανούς αιτίας ή λόγου, η ανακίνηση του θέματος της ονοματολογίας των Σκοπίων. Με επιπόλαιες και πασιφανώς προσχηματικές αιτιολογίες η Κυβέρνηση, εμφανίζεται ως παράκλητη να πείσει τα Σκόπια να βρεθεί λύση στη χρονίζουσα εκκρεμότητα της ονομασίας των Σκοπίων. Η ανόητη μέχρι ηλίθια αυτή εκκρεμότητα που οι χαμηλής κοινωνικής στάθμης Σλάβοι κατά τη δική τους άποψη, νομίζουν ότι θα ανέλθει η κοινωνική τους υπόσταση με το σφετερισμό ενός άξιου προς τους ίδιους ονόματος, το δοξασμένο όνομα των Μακεδόνων. Η επιπόλαιη αυτή απόφαση του πρωθυπουργού κ.Τσίπρα, ο οποίος κάποια μέρα ίσως χρειαστεί να μας δώσει εξηγήσεις πειστικές για να μην θεωρηθεί ο σύγχρονος Ηρώστρατος, μπορεί να μην συνιστά λόγο ακύρωσης από μόνο του, ενδέχεται όμως στη συσσώρευση άλλων λόγων και επιχειρημάτων, να χρησιμεύσει ως κονίαση και επιστέγασμα των κυρίως επιχειρημάτων.

Ένας ενδεχομένως αδύνατος λόγος, αλλά και αυτός συσσωρευόμενος με τους άλλους, θα έχει και αυτός την αξία του, είναι ότι ουδέποτε τήρησαν οι σκοπιανοί την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, όφειλε παντού και πάντοτε να εμφανίζεται με το όνομα FYROM και όχι ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως η δική μας Κυβέρνηση κομπορρημονούσε ότι έχουν αναγνωριστεί από α40 χώρες, ανεχόμενη την παραβατική αυτή συμπεριφορά, ακόμη και στο έγγραφο της Ρηματικής Διακοίνωσης που έστειλαν τα Σκόπια για την διαβεβαίωση ότι ψηφίστηκε από τη Βουλή τους η Συμφωνία αυτή, έγραφε «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η κυβέρνηση μας όφειλε να το επιστρέψει ως απαράδεκτο, αλλά και εδώ φάνηκε ξανά ενδοτική, φοβούμενη μήπως σκοντάψει η Συμφωνία. Γιατί αλήθεια τόσο άγχος; Η ίδια η επικύρωση της Συμφωνίας αναφέρει ότι τερματίζεται η Ενδιάμεση Συμφωνία, άρα ήταν σε ισχύ μέχρι τότε και δεν την τηρούσαν τα Σκόπια.

Ένα ισχυρότερο στοιχείο, για ακύρωση τουλάχιστον την «Μακεδονική γλώσσα», είναι ο τελείως λανθασμένος λόγος που στηρίχθηκε η Συμφωνία, σύμφωνα με το άρθρο 1,(3),(γ), ότι: «Η επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η «Μακεδονική γλώσσα», όπως αναγνωρίσθηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων, που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο Άρθρο 7(3) και (4) της παρούσας Συμφωνίας». Όλοι πλέον γνωρίζουμε από την πλήρη ανάλυση και τεκμηρίωση του κ.Μπαμπινιώτη, ο οποίος παρέστη στην εν λόγω συνδιάσκεψη, του άσχετου και απολύτως λανθασμένου αυτού ισχυρισμού, διότι δεν υπήρξε καμία αναγνώριση γλώσσας, αλλά μόνο πώς να γράφονται με λατινικά γράμματα αυτά του κυριλλικού αλφαβήτου και τίποτε περισσότερο. Άρα η απολύτως λανθασμένη βάση με την οποία συμφωνήσαμε στο όνομα της γλώσσας, είναι ατράνταχτος λόγος ακύρωσης του ονόματος, αν όχι της Σύμβασης.

Ένα άλλο ισχυρό στοιχείο που δεν εφαρμόστηκε είναι το άρθρο 1,(4),(ζ), στο οποίο αναφέρεται ότι: «Μόλις το Δεύτερο Μέρος γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των προαναφερομένων συνταγματικών τροποποιήσεων και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών του προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η παρούσα Συμφωνία, το Πρώτο Μέρος θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα Συμφωνία». Το Πρώτο Μέρος όμως, (αποκτήσαμε και καινούργιο όνομα!!!), έσπευσε να κυρώσει την άθλια αυτή Συμφωνία, ενώ ακόμη τα Σκόπια δεν έχουν πραγματοποιήσει όλα αυτά που προβλέπονται στο εδάφιο αυτό. Τι έτι χρείαν μαρτύρων έχομεν; Άρα ακυρώσιμη η Συμφωνία!!!

Ένα ακόμη εδάφιο, αλλοπρόσαλλων και αντιφατικών διατυπώσεων, είναι το υπο-εδάφιο (ii) του άρθρου 2,(4),(β), σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Θα γνωστοποιήσει στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι υποστηρίζει να απευθυνθεί από το ΝΑΤΟ προς το Δεύτερο Μέρος πρόσκληση ένταξης, Η εν λόγω υποστήριξη εκ μέρους του Πρώτου Μέρους τελεί υπό τους όρους, πρώτον … δεύτερον, της ολοκλήρωσης των συνταγματικών τροποποιήσεων, που προβλέπονται στη Συμφωνία». Και πιο κάτω: «με την ολοκλήρωση των τροποποιήσεων στο Σύνταγμα του Δεύτερου Μέρους, το Πρώτο Μέρος θα κυρώσει το Πρωτόκολλο για την ένταξη του Δευτέρου Μέρους στο ΝΑΤΟ. Η εν λόγω κυρωτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μαζί με τη διαδικασία κύρωσης της παρούσας Συμφωνίας». Αν δεν κάνω λάθος, το Δεύτερο Μέρος, τα Σκόπια, ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει τις συνταγματικές τροποποιήσεις και εμείς έχουμε ήδη κυρώσει την Συμφωνία και δεχθεί ότι όλα έχουν ολοκληρωθεί και έχουμε ήδη στείλει στο ΝΑΤΟ την έγκρισή μας να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ. Αν δεν κάνω λάθος και μόνο με την μη τήρηση αυτού του άρθρου, αποτελεί λόγο ακύρωσης!

Μια προσεκτική μελέτη του άρθρου 8(5) της Σύμβασης, κάποιος ειδικός θα μπορούσε να εντοπίσει και να διαπιστώσει ότι με το άρθρο αυτό δίνονται αρμοδιότητες του άρθρου 16 του Συντάγματός μας, στην «Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων», κάτι που, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθ. 28, θα απαιτούσε να ψηφιστεί η Συμφωνία αυτή, από τα 3/5 της Βουλής, οπότε είναι άκυρη.

Μια προσεκτική παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης από τους Σκοπιανούς, είναι βέβαιο ότι θα παραβούν τη Σύμβαση, όπως είχαν παραβεί την Ενδιάμεση Συμφωνία, χωρίς δυστυχώς καμία διαμαρτυρία από την ελληνική κυβέρνηση, έτσι θα πράξουν και εδώ και θα βρεθεί ο αναγκαίος λόγος για την ακύρωσή της.

Η Σύμβαση αυτή έγινε τόσο βιαστικά, ακόμη και πρόχειρα, διότι η μόνη έγνοια ήταν να ολοκληρωθεί πάση θυσία και γρήγορα, λόγω των ανειλημμένων δεσμεύσεων ίσως, ώστε οι ειδικοί είναι βέβαιο ότι θα εντοπίσουν λάθη και παραλήψεις ικανές να θεμελιώσουν την ακύρωσή της. Ίδομεν.

Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail:nanagnostatos@gmail.com
thiakos.blogspot.com.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail