Ανεβαίνει το θερμόμετρο στον Περσικό: Με γρήγορη κι αποφασιστική απάντηση απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν

Reuters / Reuters Photographer
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο απείλησε το Ιράν με μια "γρήγορη και αποφασιστική" απάντηση σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον "συμφερόντων ή πολιτών των ΗΠΑ", συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων δια πιθανώ "αντιπροσώπων" - αφήνοντας πολλά περιθώρια για τον πόλεμο που κατά τα λοιπά ισχυρίζεται πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν.

"Το καθεστώς στην Τεχεράνη θα πρέπει να καταλάβει ότι οποιαδήποτε επίθεση από αυτή ή τους πληρεξούσιους της οποιασδήποτε ταυτότητας εναντίον των συμφερόντων των ΗΠΑ ή των πολιτών θα απαντηθεί με μια γρήγορη και αποφασιστική ανταπόκριση των ΗΠΑ", ανέφερε ο Pompeo σε δήλωση που προειδοποιεί ότι το Ιράν δεν πρέπει να περνά την αμερικανική "συγκράτηση" για "έλλειψη αποφασιστικότητας", και επικρίνοντας το Ιράν για "μια κλιμάκωση σειράς απειλητικών ενεργειών και δηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες".

Ενώ ο Πομπέο επιμένει ότι «δεν επιδιώκουμε πόλεμο», η διατύπωση της δήλωσης αφήνει άφθονο περιθώριο για αυτό, από την περιγραφή των αναμενόμενων αδικημάτων του Ιράν με ασαφείς όρους όπως πχ η αναφορά σε πιθανή επίθεση δια αντιπροσώπων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail