Πέθανε ένας αγωνιστής της ζωής: Πάτησε γκάζι για τους ουρανούς ο αγαπημένος Νίκι Λάουντα

Freepen.gr - Έφυγε στα 70 του χρόνια μια από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των αγώνων της Formula 1, Νίκι Λάουντα, όπως ενημέρωσε η οικογένειά του.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι πέθανε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του πλάι του», ανέφεραν οι οικείοι του.

Ο Λάουντα ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών από δύο γάμους.

Ο Νίκι Λάουντα κέρδισε το πρωτάθλημα της F1 με τη Ferrari το 1975. Το 1976 είχε τον πρώτο λόγο, ωστόσο στις 1 Αυγούστου 1976 στο γκραν πρι του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία, έπεσε με φόρα στις μπαριέρες και το μονοθέσιο της Ferrari τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο Λάουντα έμεινε παγιδευμένος για σχεδόν ένα λεπτό μέσα στο κόκπιτ, πριν να τον βγάλουν τρεις άλλοι πιλότοι.
Αποτέλεσμα εικόνας για lauda
Με πείσμα και μαχητικότητα πέτυχε το ακατόρθωτο και παρά το ότι κάηκε ζωντανός, να επιστρέψει σε τρεις εβδομάδες και να κυνηγήσει τον άσπονδο φίλο του, Τζέιμς Χαντ με τη Μακλάρεν. Στο τελευταίο γκραν πρι της χρονιάς αποφάσισε να μην τρέξει για λόγους ασφαλείας και τελικά έχασε το πρωτάθλημα.

Το 1977 θα ανέβει ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τη Ferrari. Το 1978 θα μεταπηδήσει στη Brabham. Εν συνεχεία θα αποσυρθεί από τους αγώνες για να επανέλθει το 1982 στη Μακλάρεν με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1984 ενώ το 1985 απεσύρθη οριστικά.

Το όνομά του συνδέθηκε και με την ανάσταση της Ferrari στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής που δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Μεθοδικός και με το κεφάλι κάτω ως συνήθως πατάει τέρμα το γκάζι και πάει για τους ουρανούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail