Κωσταράκος: Ανησυχώ, αυτά που κάνουν τώρα οι Τούρκοι, δε συνέβαιναν ποτέ

Ανησυχώ... Ελπίζω ότι δεν είμαι ο μόνος... Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μία κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, είτε σε επίπεδο δηλώσεων σε ανώτατο επίπεδο, είτε επί του πεδίου, θαλάσσιου και εναέριου. Προκλητικότητα η οποία λαμβάνει απαντήσεις σε κάθε περίπτωση, οι πλέον αποφασιστικές είναι αυτές που δίνει καθημερινά η Πολεμική Αεροπορία. 

Μιχαήλ Κωσταράκος
π. Α/ΓΕΕΘΑ και τ. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
Ταυτόχρονα όμως, ασυνήθιστα σκληρές δηλώσεις ξένων παραγόντων, όπως ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, έρχονται να προσθέσουν στο όλο σκηνικό μία διεθνή παράμετρο. Και αυτό, καθώς εντάσσεται σε μία αλυσίδα ανησυχητικών εξελίξεων στο ενιαίο γεωστρατηγικό σύμπλοκο της Μέσης Ανατολής (Αν. Μεσόγειος, Ισραήλ, Συρία, Ιράν), μου προκαλεί ανησυχία.

Η ανάρτηση την οποία κοινοποιώ (άρθρο από veteranos.gr), περιλαμβάνει την επίσημη ημερήσια αναφορά παραβάσεων-παραβιάσεων του ΓΕΕΘΑ. Δεν γνωρίζω τις αναλύσεις και εκτιμήσεις των επιτελείων. Είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι κάνουν τη δουλειά τους. Ακόμα και ένας νεαρός απόφοιτος Σχολής Πολέμου θα έλεγε ότι για όλες τις ενέργειες των αντιπάλων υπάρχουν ενδείξεις εκ των προτέρων και ότι κάθε κλιμάκωση ακολουθεί μια σταδιακή διαδικασία που λέγεται «Όρθωση της απειλής- build up». Ήδη από την Μεγάλη Εβδομάδα (ίσως νωρίτερα από την παραβίαση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης την 25η Μαρτίου) καλλιεργείται μια ιδιαίτερα αυξημένη ένταση στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο με μεγάλο αριθμό παραβιάσεων/παραβάσεων/δηλώσεων κλπ που θα πρέπει να έχει πραγματικά ανησυχήσει την στρατιωτική και κυρίως την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και την κυβέρνηση. 

Αυτά που συμβαίνουν τώρα, δεν συνέβαιναν ποτέ τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ελπίζω η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία των ΕΔ που εξαπατά (ο σωστός όρος είναι «παραμυθιάζει») τον κόσμο με ανούσιες αμοιβαίες επισκέψεις, επιτροπές, «οδικούς χάρτες» και δηλώσεις για γρήγορη επίλυση των Ελληνοτουρκικών διαφορών συνδυασμένες με λεονταρισμούς και «ηρωικές» δηλώσεις του πάλαι ποτέ ΥΕΘΑ (ας μην ξεχνάμε τον πραγματικό δημιουργό των εντάσεων τα τελευταία χρόνια), να μην εξαπατά και τον εαυτό της και να διατηρεί μια ετοιμότητα και μια προετοιμασία για ενδεχόμενες δύσκολες καταστάσεις.

ΥΓ. Συμφωνώ με τον αρθρογράφο της ανάρτησης ότι οι Τούρκοι, όπως και οι λοιπές μεγάλες χώρες, πολύ σπάνια μπλοφάρουν. Απωθούνται, αποτρέπονται , αναχαιτίζονται, εμποδίζονται αλλά δεν μπλοφάρουν Ας αφήσουμε λοιπόν για τους θαμώνες των καζίνο τις «αυξημένου ρίσκου» χαρτοπαικτικού τύπου αναλύσεις που κάποιοι συνηθίζουν τελευταία στην πατρίδα μας. Με «κωλοτούμπες» και «τζόγο» δεν κερδίζεις απέναντι στους θιασώτες της τυφλής σκληρής ισχύος. Θέλεις επαγρύπνηση, ετοιμότητα, ισχύ και αποφασιστικότητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail