Κορίτσια χριστιανών από το Πακιστάν καταλήγουν κλειδωμένες σκλάβες για αναπαραγωγή στην Κίνα

sammisreachers / pixabay
Ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός της Νέας Υόρκης, Human Rights Watch, προειδοποίησε στις 26 Απριλίου ότι «η κυβέρνηση του Πακιστάν θα πρέπει να ανησυχήσει για τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με την παράνομη διακίνηση γυναικών και κοριτσιών στην Κίνα · οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανησυχητικά παρόμοιοι με το πρότυπο του trafficking νυφών στην Κίνα από τουλάχιστον πέντε άλλες ασιατικές χώρες.

Gatestoneinstitute.org - Kaswar Klasra (Islamabad, Pakistan)
Παρουσίαση Freepen.gr

Μια εβδομάδα αργότερα, οι πακιστανικές αρχές συνέλαβαν 12 υπόπτους - οκτώ Κινέζους και τέσσερις Πακιστανούς - σε υπόθεση που αφορούσε τη σωματεμπορία νεαρών γυναικών από το Πακιστάν στην Κίνα. Πολλοί είχαν σταλεί ως λεγόμενες "νύφες". Οι περισσότερες από αυτές, άλλες ηλικίας 13 ετών, ανήκουν στη χριστιανική μειονότητα του Πακιστάν.

Μετά από τις συλλήψεις, ο Jameel Ahmed Khan, ανώτερος υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών του Πακιστάν (FIA), δήλωσε στο Gatestone Institute ότι μια προκαταρκτική έρευνα αποκάλυψε πως οι διακινητές παρασύρουν νεαρά χριστιανικά κορίτσια από οικογένειες που πλήττονται από τη φτώχεια στην Κίνα, υποσχόμενος στα κορίτσια μια καλύτερη ζωή εκεί και παρέχοντας στους γονείς τους μηνιαίο επίδομα. Ο Khan είπε ότι παρόλο που φαίνεται πως εκατοντάδες κορίτσια έχουν πωληθεί με αυτόν τον τρόπο για να καταλήξουν στην πορνεία, ο ακριβής αριθμός είναι υπό έρευνα.

Ο Mohammad Azam, βοηθός διευθυντής της FIA, δήλωσε στο Gatestone ότι τα κορίτσια, πριν σταλθούν στους «συζύγους» τους στην Κίνα, οδηγήθηκαν σε μια βάση που βρίσκεται σε έναν καλαίσθητο τομέα της Λαχόρης όπου παρακολούθησαν μαθήματα κινεζικής γλώσσας.

Σύμφωνα με το VOA News:

"Ένας μεγάλος πακιστανικός τηλεοπτικός σταθμός τον περασμένο μήνα μετέδωσε εικόνες από ένα παράνομο κτηνιατρικό κέντρο στη Λαχόρη όπου κατοικούν αρκετοί Κινέζοι και έξι πακιστανικές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων δύο εφήβων κοριτσιών, περιμένοντας τη μετάβασή τους στην Κίνα ως νύφες.
 
"Τα θύματα δήλωσαν στο κανάλι ARY News ότι οι οικογένειές τους έλαβαν περίπου 3.000 δολάρια και είχαν υποσχεθεί περίπου 280 δολάρια το μήνα σε μελλοντικές πληρωμές, καθώς και κινεζική βίζα για έναν άνδρα μέλος της οικογένειας".

Το VOA News ανέφερε επίσης ότι ο Zhao Lijian, αναπληρωτής επικεφαλής της κινεζικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως η κυβέρνησή του είχε στείλει ομάδα εργασίας στο Πακιστάν για να συνεργαστεί με τη FIA. Ο στόχος αυτής της task force - ανέφεραν πηγές από την πακιστανική κυβέρνηση  στο Gatestone - ήταν να διερευνήσει τους "ψεύτικους γάμους" μεταξύ των Κινέζων και των φτωχών κορίτσιων από το Πακιστάν.

Είναι ευπρόσδεκτο ότι αυτό το δακτύλιο κινεζικής διακίνησης στο Πακιστάν έχει αποκαλυφθεί και αντιμετωπίζεται από τις αρχές και των δύο χωρών. Τα κακά νέα είναι ότι φαίνεται να είναι μια από τις πολλές επιχειρήσεις στην Ασία που ασχολούνται με την πώληση γυναικών στην Κίνα, όπου τα κορίτσια είναι ένα επιθυμητό εμπόρευμα, λόγω του περιορισμού των κυήσεων για δεκαετίας και της μαζικής έκτρωσης γυναικών εμβρύων.

Όπως δημοσίευσε το Human Rights Watch τον περασμένο Δεκέμβριο:

"Η έλλειψη γυναικών έχει επιζήμιες συνέπειες στην Κίνα και μερικές φορές σε γειτονικές χώρες ... Οι έμποροι λευκής σαρκός εκμεταλλεύονται ευάλωτες γυναίκες και κορίτσια προσφέροντας θέσεις εργασίας και μεταφέροντάς τες στην Κίνα όπου στη συνέχεια τις πωλούν για περίπου 3.000 έως 13.000 δολάρια σε κινεζικές οικογένειες. Οι γυναίκες και τα κορίτσια είναι συνήθως κλειδωμένα σε ένα δωμάτιο και βιάζονται επανειλημμένα, με στόχο να μείνουν έγκυες έγκαιρα ώστε να μπορούν να παρέχουν ένα μωρό για την οικογένεια. Αφού γεννήσουν, τους επιτρέπεται να διαφύγουν αλλά αναγκάζονται να αφήσουν το παιδί τους πίσω.

"Υπάρχουν ενδείξεις παρόμοιων μορφών μετανάστευσης και εμπορίας νυφών στην Καμπότζη, τη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ, και μπορεί να προκύψουν περισσότερες από άλλες χώρες που συνορεύουν με την Κίνα. Η εισαγωγή γυναικών δεν επιλύει το πρόβλημα της έλλειψης αλλά το εξαπλώνει".

 Το γεγονός ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια κακοποιούνται σε ολόκληρη την Ασία είναι αρκετά αποτρόπαιο και δικαιώνει την άμεση προσοχή της διεθνούς κοινότητας. Όμως, ειδικά τα χριστιανικά κορίτσια που βρίσκονται στο στόχαστρο στο Πακιστάν κάνουν την τρέχουσα πορνεία να χτυπά συναγερμό διπλής καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail