Αμερικάνικη στρατιωτική απόβαση στην… Αλεξανδρούπολη!

Θορυβημένα εμφανίζονται σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ από τις ειδήσεις που έρχονται από το αμερικανικό Πεντάγωνο, σύμφωνα με τις οποίες οι Αμερικανοί σκοπεύουν στα πλαίσια μια συμμαχικής άσκησης να κάνουν κυριολεκτικά απόβαση ισχυρών στρατοπεδικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη της ελληνικής Θράκης.

Αναδημοσίευση από: nikosxeiladakis.gr
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, 700 Αμερικανοί στρατιώτες με ανάλογη δύναμη τεθωρακισμένων και με ναυτική υποστήριξη αμερικανικών πολεμικών πλοίων, αναμένεται να αφιχθούν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια συμμαχικής άσκησης στην οποία θα μετέχουν 9 χώρες.

Η Αλεξανδρούπολη, όπως αναφέρεται, θα είναι το στρατηγείο της άσκησης και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι Αφρικανοί επέλεξαν αυτό το στρατηγικής σημασίας λιμάνι, προφανώς επιδιώκοντας να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην αναπτυσσόμενη στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας Τουρκιάς.

Το πρόβλημα που μας…προβληματίζει, είναι τι ωφέλειες θα έχει από αυτή την εξέλιξη η ελληνική πλευρά γιατί τα…«χαστούκια» στην Θράκη περισσεύουν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail