Ο Νταβούτογλου κάρφωσε τον Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη: Πας ενάντια σε όλα!

ΑΑ
Freepen.gr - Ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση της εκλογικής αρχής της Τουρκίας να ακυρώσει τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, όπου επικράτησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου προερχόμενος από την αντιπολίτευση.

Σε ένα μήνυμα από το λογαριασμό του στο Twitter την Τρίτη, ο Νταβούτογλου, ο οποίος υπηρέτησε στις κορυφαίες θέσεις των κυβερνήσεων του ΑΚΡ μέχρι να αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού το 2016, δήλωσε ότι η ακύρωση της ψηφοφορίας στην Κωνσταντινούπολη «εξασθένησε τις θεμελιώδεις αξίες μας».

Περιέγραψε την απόφαση της YSK ενάντια στο παγκόσμιο δίκαιο και την κοινή πρακτική:

"Η πιο θεμελιώδης αξία της πολιτικής μας παράδοσης είναι το κοινό που έχει τον τελευταίο λόγο στην κάλπη. Ανεξάρτητα από τη δικαιολογία ή το πρόσχημα [για την απόφαση της YSK], αυτό που έγινε μετά τις 31 Μαρτίου [στις τοπικές εκλογές] και η απόφαση ακύρωσης της YSK προκάλεσαν ζημιά στις θεμελιώδεις αξίες μας", ανέφερε ο Νταβούτογλου.

Ο π. πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε επίσης ασκήσει σκληρή κριτική για την πολιτι:κή του ΑΚΡ πρόσφατα σε δημόσια τοποθέτησή του καυτηριάζοντας την οικονομική πολιτική του κόμματος, τους περιορισμούς των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τις ζημιές που έχουν γίνει στο διαχωρισμό των εξουσιών και στα θεσμικά όργανα της Τουρκίας.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail