Ιράν: Αν οι ΗΠΑ κάνουν την παραμικρή ηλιθιότητα, θα βουλιάξουμε με μυστικό όπλο όλα τα πλοία στον Περσικό!

Freepen.gr - Το Ιράν προτίθεται να αναπτύξει «μυστικά όπλα» εναντίον αμερικανικών πολεμικών πλοίων, είπε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος στην Τεχεράνη, αφού το Πεντάγωνο έστειλε τρία αντιτορπιλικά στον Περσικό Κόλπο εν μέσω κύματος αυξημένων εντάσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Χωρίς να μασά τα λόγια του, ο στρατηγός Morteza Qorbani, σύμβουλος της στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν, προειδοποίησε ότι εάν η Ουάσινγκτον "πράξει την παραμικρή ηλίθια, θα στείλουμε αυτά τα πλοία στον πυθμένα της θάλασσας μαζί με το πλήρωμά τους και τα αεροπλάνα".

Το Ιράν, όπως υποσχέθηκε, θα το έκανε «χρησιμοποιώντας δύο βλήματα ή δύο νέα μυστικά όπλα». Δεν διευκρίνισε όμως σε τι είδους "μυστικά όπλα" αναφερόταν.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν νωρίτερα τρία αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων, το USS McFaul, το USS Gonzalez, το USS Mason, στον Περσικό Κόλπο, με το τελευταίο πολεμικό πλοίο να διασχίζει το Στενό του Ορμούζ αυτήν την εβδομάδα. Τα πλοία αυτά συνενώθηκαν με την αρμάδα του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln, η οποία ταξιδεύει στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, κοντά στον Κόλπο, από τις αρχές Μαΐου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail