Χρυσή Αυγή – η φρεγάτα του εθνομηδενισμού



Βλέπω ορισμένα σχόλια για τη Χρυσή Αυγή. Την έχω χαρακτηρίσει πολλάκις ως όχημα απαξίωσης της φιλοπατρίας. Θεωρώ ότι ανήκει στην τρίτη κατηγορία κομμάτων σε σχέση με τον εθνομηδενισμό. Πρώτη είναι τα κόμματα κατ’ εξοχήν εθνομηδενιστικά, δεύτερη τα αδιάφορα στον εθνομηδενισμό, και στην τρίτη κατηγορία τα σκιάχτρα, τα φόβητρα.

αρθρογράφος στην ΕΣΤΙΑ - διαχειριστής του antibaro.gr

Γενικά είμαι στρατιώτης. Για 15 μήνες ήμουν και στρατιώτης και στρατηγός. Εννοώ την υπόθεση του βιβλίου Ιστορίας. Από το καλοκαίρι του 2006 μέχρι το φθινόπωρο του 2007 τραβούσα και κουπί, αλλά είχα και τη γενική εποπτεία. Ό,τι σχετικό γραφόταν στον τύπο το έψαχνα, το αξιολογούσα και με την ομάδα 10-12 ατόμων που είχα συγκροτήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, προβαίναμε σε ανάλογες αντιδράσεις. Πάρα πολλές φορές άκουσα να μου λένε «εντάξει, φτάνει, δεν βγαίνει και τίποτα, τον κάναμε τον θόρυβο που θέλαμε», πάρα πολλές φορές άκουσα «δεν μας παίρνει άλλο, είναι πολύ ισχυρός ο αντίπαλος» και τέτοια.

Όταν πιστεύεις στον στόχο, δεν υποχωρείς. Είχαμε δίκιο, είχαμε συγκρότηση, είχαμε πειθώ, είχαμε διεισδυτικότητα. Τα είχαμε όλα. Κλιμακώσαμε όταν έπρεπε.

Δεν απαντήσαμε ποτέ στο ίδιο επίπεδο με τους «αντιπάλους», οι οποίοι μετήλθαν προπαγανδιστικών μέσων: τσουβάλιασμα, απαξίωση, ύβρεις.

Απαντούσαμε με επιχειρήματα, με λόγο-ήθος-πάθος. Τα τρία συστατικά του Αριστοτέλη.

Τα βάλαμε με θηρία.

Υπήρξε μόνο μία στιγμή που κλονίστηκε η πεποίθησή μου ότι στο τέλος θα νικούσαμε.

Στις 25 Μαρτίου 2007.

Όταν στο περιθώριο της παρέλασης, η Χρυσή Αυγή έκαψε βιβλία της Ρεπούση.

Τότε η Χρυσή Αυγή ήταν μεν ανύπαρκτη. Δύο χρόνια μετά, το 2009, πήρε 0.1% στις εκλογές. Μερικοί νομίζουν ότι ιδρύθηξε το 2012, ενώ τότε ήταν ήδη περίπου 30 ετών.

Η Χρυσή Αυγή προσέφερε στις 25 Μαρτίου 2007 το καλύτερο, το ιδανικότερο, το αποτελεσματικότερο όπλο για να ενισχυθούν τα προπαγανδιστικά όπλα των αντιπάλων και να μας διαλύσουν.

Πολλές χιλιάδες «ανθρωπο-ώρες» μελέτης, συγκέντρωσης, δομής επιχειρημάτων και απάντησης αποδόμησης ενός βιβλίου, που είχε φτάσει μέχρι και την Ακαδημία Αθηνών, η οποία λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ξετινάξει το βιβλίο, κινδύνευαν να γκρεμιστούν στα μάτια όλης της κοινής γνώμης, από μία πράξη, μία περιθωριακή πράξη.

Λάδι στη φωτιά. Αυτό ήταν.

Λοιπόν, τα ζητήματα δεν λύνονται με τσαμπουκά, με βία ή με φωτιά. Λύνονται με λόγο.

Ασχέτως του ότι η Χρυσή Αυγή είναι εθνοσοσιαλιστικό (ναζιστικό) κόμμα, ασχέτως του ότι είναι παγανιστικό κόμμα, προσφέρει και πολύ κακή υπηρεσία στον ελληνισμό, ίσως χειρότερη κι από τον εθνομηδενισμό ακόμα, διότι αποτελεί συνειδητά όχημα συκοφάντησης όσων πουλάει στον κόσμο. Συμβολίζει τα πολεμοφόδια με τα οποία χτυπούν οι εθνομηδενιστές.

Η Χρυσή Αυγή είναι η φρεγάτα των εθνομηδενιστών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail