Ο Τραμπ "καθάρισε" την προνομιακή μεταχείριση της Αγκυρας: Έρχονται δασμοί στα τουρκικά προϊόντα

MarkMurphy / pixabay
Freepen.gr - Ο Ντόναλντ Τράμπ τερμάτισε την προτιμησιακή εμπορική συμφωνία, η οποία παρείχε στην Τουρκία μερικώς απαλλαγμένη από φόρους πρόσβαση στις αμερικανικές αγορές, σε κάποια κίνηση που ορισμένοι αντιλαμβάνονται ως αντίποινα της Ουάσινγκτον για τις ολοένα και πιο ανεξάρτητες πολιτικές της Αγκυρας απέναντι στο ΝΑΤΟ, αναφέρει το RT.

Περισσότεροι από δύο μήνες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούσαν να σταματήσουν τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα Γενικευμένου Συστήματος Προτιμήσεων, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέβαλε την Πέμπτη την πρόσβαση της Άγκυρας στο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν είναι πλέον αναπτυσσόμενο κράτος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων, οι οποίες, εκτός από ορισμένα επίμαχα σημεία, πρόσφατα εντάθηκαν περισσότερο λόγω της άρνησης της Τουρκίας να εγκαταλείψει την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, τις οποίες οι ΗΠΑ θεωρούν ως άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια και συμφέροντα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail