Το Βερολίνο ταπεινώνει τους Τούρκους κατόχους ειδικών διαβατηρίων που θέλουν να μπουν στη Γερμανία

Freepen.gr - Η Γερμανία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους μετανάστευσης στα ειδικά τουρκικά διαβατήρια και έχει αρχίσει να αρνείται την είσοδο σε κάποιους από τους κατόχους τους, ενώ οι αιτήσεις θεώρησης Σένγκεν που υποβάλλονται από Τούρκους πολίτες αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά απόρριψης, ανέφερε την Κυριακή η Deutsche Welle.

Τα ειδικά διαβατήρια, τα οποία επίσης αναφέρονται στην Τουρκία ως "πράσινα διαβατήρια", εκδίδονται σε μια επιλεγμένη ομάδα δημοσίων υπαλλήλων και συνήθως επιτρέπουν ταξίδια χωρίς θεώρηση στη ζώνη Σένγκεν.

Η Γερμανία ζητά από τους κατόχους ειδικών διαβατηρίων να πληρούν ορισμένα κριτήρια εάν δεν ταξιδεύουν επίσημα. Αυτά περιλαμβάνουν την απόδειξη της ασφάλισης υγείας, τα εισιτήρια επιστροφής καθώς και κατοχή 45 ευρώ την ημέρα για τη διάρκεια της διαμονής ή μια έγκυρη πιστωτική κάρτα.

Όσοι δεν τηρούν τις απαιτήσεις δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη Γερμανία και αποστέλλονται αμέσως στην Τουρκία.

Οι νέες απαιτήσεις ανακοινώθηκαν επίσης στην επίσημη σελίδα του Facebook του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ.

"Συμβουλεύουμε τους πολίτες μας που έχουν ειδικά διαβατήρια να λάβουν προφυλάξεις σχετικά με αυτά τα θέματα", δήλωσε το προξενείο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail