Εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν σε Ιράκ και Συρία είναι στραμμένοι προς Ισραήλ

Freepen.gr - Ο αρχηγός του Εθνικού Συνασπισμού του Ιράκ, Αϊάντ Αλάουι, δήλωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι ένα ισραηλινό πρακτορείο πληροφοριών παρέσχε στις ΗΠΑ φωτογραφίες από ιρανικούς εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων που στοχεύουν στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην τηλεόραση Al-Sharqiya, ο Αλάουι δήλωσε ότι οι ιρανικοί βαλλιστικοί εκτοξευτές στη Συρία (η περιοχή δεν προσδιορίζεται) και το Ιράκ (Basra) υποδείχθηκαν όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και σε ορισμένες από τις χώρες του Κόλπου.

Ο Αλαούι δήλωσε ότι έλαβε τις πληροφορίες αυτές μετά από συνάντηση με έναν υπάλληλο των ΗΠΑ στην Ιορδανία. Ο αξιωματούχος των ΗΠΑ του είπε ότι αυτοί οι πυραύλοι ήταν ο λόγος για τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ακύρωσε την επίσκεψή του στη Γερμανία υπέρ του ταξιδιού στη Βαγδάτη για να συναντηθεί με την ιρακινή κυβέρνηση.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ιράκ δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ "τον διαβεβαίωσαν" ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών "παρακολούθησαν στενά τα ιρανικά συστήματα βαλλιστικών πυραύλων" όχι μόνο μέσω δορυφόρου αλλά και με "προηγμένα συστήματα εδάφους για απεικόνιση και επιτήρηση".

Ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Ισραήλ επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του Αλάουι σχετικά με τους ιρανικούς βαλλιστικούς εκτοξευτές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail