Ζήτημα χρόνου το «Μακεδονία»


Από τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» της Συμφωνίας των Πρεσπών περάσαμε αμέσως στη «Βόρεια Μακεδονία». Λίγες μόνο εβδομάδες μετά ακολούθησε στον Τύπο η συντόμευση «Β. Μακεδονία», όπως Β. Κορέα.

 
Το πότε οι ποικιλόμορφοι «Πρεσπολάγνοι» των Αθηνών και οι κυρίαρχοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί τους θα επιβάλουν «σιωπηρά» - και με την ανεξήγητη ανοχή της πλειοψηφίας των μεμψιμοιρούντων Ελλήνων - το «Μακεδονία» είναι ζήτημα χρόνου. 

Αν και η άνευ όρων παραχώρηση «μακεδονικής» ταυτότητας, γλώσσας, εθνότητας/ιθαγένειας κλπ. αρκούν για να αποδείξουν το μέγεθος της ελληνικής υποχώρησης κι ενδοτικότητας.

Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και υποκρισία. Το μεγαλύτερο μέρος του κομματικού συστήματος της Ελλάδας, είτε ανοιχτά είτε κρυπτόμενο, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αρκεί να εξασφαλιστεί η εύνοια των «Προστάτιδων Δυνάμεων» του 21ου αιώνα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κάποια αμόρφωτη υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για την Αθήνα απεχθάνεται τον οικουμενικό ελληνιστικό πολιτισμό που εκφράζεται στο πρόσωπο του Μέγα Αλέξανδρου. Ο «πολιτισμός» του ISIS ίσως να της ταιριάζει καλύτερα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail