Πάμε στον αυτόματο πιλότο ώσπου να τελειώσουν τα καύσιμα και τότε θα έρθει η σύγκρουση

Free-Photos / pixabay
Το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να έρθει κάποιος να βάλει τα λεφτά του σε αυτή τη χωρά είναι η γραφειοκρατία. Όποιος έχει οποιδηποτε συναλλαγή με το δημόσιο ξέρει ότι ζητάνε 150 χιλιάδες χαρτιά που θα έπρεπε να στέλνονται μεσώ υπολογιστών αλλά σε υποχρεώνουν να τα πας ο ίδιος. Κανένας δεν ασχολήθηκε με αυτά τα δύο βασικά πράγματα που μπορούν να φέρουν επενδύσεις .

Επίσης καλείται να το κάνει αυτό σε ένα μη σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Όμως κανένας δεν ασχολήθηκε με αυτό. Από τη μια πλευρά λένε θα σας ελεησουμε χωρίς κανένα οικονομικό σχέδιο και προγραμματισμό για πραγματική ανάπτυξη, από την άλλη θα μειώσουμε τους φόρους και ο κάλοι εργοδότες θα προσλάβουν άτομα με κάλους μισθούς και αν δεν είναι κάλοι αυτό είναι πρόβλημα της πλέμπας.

Κανένα σχέδιο, μόνο ξεπουλήματα. Πήγαμε από το σχίσιμο του μνημονίου στην εφαρμογή του. Ούτε ξέρουμε τι μας ανήκει, τι έχουμε δώσει, τι έχουμε συμφωνήσει. Το ΔΝΤ δήλωσε ότι έκανε λάθος με την αναδιάρθρωση του χρέους και αυτό έδωσε χρόνο στις ευρωπαϊκές τράπεζες, να ξεφορτωθούν μεγάλο αριθμό ελληνικών ομολόγων. Είχαμε διαπραγματευτικά όπλα αλλά κανείς δεν τα εκμεταλλεύτηκε. Η είδηση πέρασε στα ψιλά και υποβαθμίστηκε. Στην ουσία υπάρχει ένας λαός που επιβιώνει όντας στον αυτόματο πιλότο ώσπου να τελειώσουν τα καύσιμα και τότε θα έρθει η σύγκρουση.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail