Τουσκ: Η Ευρώπη στοιχίζεται πίσω από την Κύπρο - Η Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία της

Freepen.gr - Την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κύπρο με βάση τα τελευταία κρίσιμα γεγονότα και τις απαράδεκτες προκλήσεις της Τουρκίας που έχει εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ στην ενημέρωσή του για τη σύνοδο στο Σίμπιου της Ρουμανίας ανέφερε για το θέμα: 

Σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε επίσης τους ηγέτες για τις τουρκικές δραστηριότητες γεώτρησης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενωμένη πίσω από την Κυπριακή Δημοκρατία και αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους μέλους της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά αυτές τις εξελίξεις.

Today, President Anastasiades also informed the leaders about the Turkish drilling activities within the exclusive economic zone of Cyprus. The European Union stands united behind the Republic of Cyprus and expects Turkey to respect sovereign rights of the EU Member State. The European Council will continue to follow these developments closely.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail