Τη Θράκη την τουρκοποιούν οι πολιτικοί εδώ και δεκαετίες

Όταν συγκροτήθηκε το συμβούλιο των αντιπρόσωπων στην θρακη την περίοδο της συμμαχικής κατοχής πριν την ενσωμάτωση της Δυτικής θρακης εκλέχτηκε Έλληνας επικεφαλής ο Εμμανουήλ Δούλας χάρη στην ψήφο του Αρμένιου και τη διάσπαση των μουσουλμάνων αντιπρόσωπων. Από τους 5 μουσουλμάνους οι δυο ψηφίσαν τον Ελληνα υποψήφιο.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το θέμα στη Θράκη δεν είναι η μειονότητα αλλά η απρόσκοπτη βοήθεια που προσφέρουν στην Τουρκιά όλες οι κυβερνήσεις. Από το Βενιζέλο, ο οποίος απέλασε αντικεμαλικούς παλαιομουσουλμάνους κάνοντας το χατήρι στον Κεμάλ, και μετά για την τουρκοποίηση της δεν υπήρξε κυβέρνηση δημοκρατική ή καθεστώς που να μη διευκόλυνε την τουρκοποίηση παραβιάζοντας κατάφωρα τα ανθρωπινά δικαιώματα Πομάκων και Ρομά και θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας καθώς άφηναν το προξενείο να δρα ανεξέλγκτο.

Οι ίδιες κυβερνήσεις ανεξαρτήτως ιδεολογικού πρόσημου σφύριζαν αδιάφορα στα πογκρόμ που υπέστησαν οι Έλληνες της Κωσταντινοπουλης, της Ιμβρου και της Τενέδου. Μουσουλμάνοι και χριστιανοί στη Θράκη ήταν κι είναι μονοί τους απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας. Επιβιώνουμε σαν λαός καθαρά από θαύμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail