Και μια φορά που λένε την αλήθεια: Δήμαρχος του Ερντογάν παραδέχθηκε ότι στην Τραπεζούντα ζουν Ελληνες

Freepen.gr - Άναψε φωτιές ο φιλοκυβερνητικός δήμαρχος της περιοχής Εσενλέρ στην Κωνσταντινούπολη, Τεβφίκ Γκιοκσού με όσα υποστήριξε για τους Τραπεζούντιους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open Tv Μαρία Ζαχαράκη, άφησε αιχμές για «ελληνική» καταγωγή του Εκρέμ Ιμάμογλου, νικητή του μητροπολιτικού δήμου στις 31 Μαρτίου, σχολιάζοντας πως «πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου».

Απευθυνόμενος στο κοινό ρώτησε: «Από πού κατάγεται ο Ιμάμογλου;». Η απάντηση που του έδωσε το πλήθος ήταν «Από την Τραπεζούντα». Αυτό στάθηκε η αφορμή ο δήμαρχος του Εσενλέρ να κάνει το σχόλιο που προκάλεσε τις αντιδράσεις. «Α, τότε είναι άλλη υπόθεση», με την έννοια ότι εφόσον εκεί είναι Έλληνες, άρα γι’ αυτό οι Έλληνες τον θεωρούν δικό τους.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία και οργισμένη αντίδραση της Μεράλ Ακσενέρ, άλλης μιας πιθανότητα απογόνου εξισλαμισμένων γηγενών.

Ωστόσο ο μπαγάσας ο Γκιοκσού θα πρέπει να αναρωτηθεί και τους ψηφοφόρους της Κωνσταντινούπολης που ψήφισαν Ιμάμογλου. Αυτοί άραγε τι είναι; Από που κρατά η σκούφια τους;



Δείτε αυτό το βίντεο από δημοτικό στην Τραπεζούντα


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail