Ο Σενέρ Λεβέντ ΝΙΚΗΣΕ τον Ερντογάν: Αθωώθηκε στα Κατεχόμενα για το περιβόητο σκίτσο με το ελληνικό άγαλμα

Freepen.gr - Ένα δικαστήριο στα Κατεχόμενα απήλλαξε την Πέμπτη τον Σενέρ Λεβέντ, συντάκτη της ημερήσιας εφημερίδας Afrika και το δημοσιογράφο Αλί Οσμάν Τάμπακ για «προσβολή ξένου ηγέτη», αφού η εφημερίδα δημοσίευσε ένα κινούμενο σχέδιο που έδειχνε ένα ελληνικό άγαλμα να ουρεί πάνω στο κεφάλι του Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο οι δύο δημοσιογράφοι αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο ποινής έξω και πέντε χρόνια φυλάκισης. Η γελοιογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά κατά την επίσκεψη του Ερντογάν το 2017 στην Ελλάδα, και αργότερα η Afrika δημοσίευσε τη φράση "Βλέποντας με ελληνικά μάτια".

Αλλά ο δικαστής Cenkay İnan τόνισε σε μια γεμάτη δικαστική αίθουσα στη βόρεια Λευκωσία ότι η εικόνα "δεν αποτελούσε προσβολή" και πως παρουσίασε τα συναισθήματα κάποιων Ελλήνων μετά από συναντήσεις μεταξύ των Τούρκων και των Ελλήνων ηγετών.

Σημείωσε επίσης αρκετές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο απαλλάσσει τους δημοσιογράφους από υποτιθέμενες «προσβολές» στους πολιτικούς, αναφέροντας την ελευθερία έκφρασης.

"Ο Erdoğan έχασε και κερδίσαμε", δήλωσε ο Levent στο AFP καθώς έφευγε από την αίθουσα του δικαστηρίου και χαρακτήρισε την ετυμηγορία του δικαστηρίου ως "ένα σημαντικό ορόσημο για την πραγματική ανεξαρτησία της Τουρκίας".

«Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει εδώ ό,τι κάνει στην Τουρκία» συμπλήρωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail