Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη

Freepen.gr - Με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να τα χρησιμοποιήσουν με άδεια των μη πυρηνικών ευρωπαϊκών κρατών, δήλωσε στο Σπούτνικ ο Βλάντιμιρ Ερμάκοφ, διευθυντής του Τμήματος Μη Διασποράς και Ελέγχου των Όπλων στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

"Δυστυχώς, ορισμένες χώρες που εξαρτώνται από την Ουάσινγκτον προσποιούνται ότι δε συμβαίνει τίποτα ή απλά φοβούνται να σκεφτούν ακόμη και τον προκλητικό χαρακτήρα του γεγονότος πως στον 21ο αιώνα υπάρχει προετοιμασία για τη χρήση πυρηνικών όπλων με συμμετοχή μη πυρηνικών κρατών στο έδαφος της Ευρώπης", ανέφερε ο Ερμάκοφ.

Σύμφωνα με το Ρώσο διπλωμάτη, είναι αδύνατο να μιλήσουμε σοβαρά για την ενίσχυση του καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, όταν «πολιτισμένα» ευρωπαϊκά κράτη «συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς νόημα στο χείλος μιας πυρηνικής καταστροφής και μιας ολικής αυτοκαταστροφής».

"Τον περασμένο Μάρτιο, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει έξι πυρηνικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52 στην Ευρώπη για εκπαιδευτικούς λόγους καθώς επίσης εξοικείωσης με τη γεωμορφολογία με τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Οι ενέργειες επικρίθηκαν αμέσως από το Κρεμλίνο.

Τον Απρίλιο, ο Ερμάκοφ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ που αφορούν πυρηνικές συνιστώσες μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφικά γεγονότα και η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους συμμετοχής σε τέτοιες "τρελές ενέργειες".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail