Η Τουρκία χάνει τα Σκόπια από την αγκαλιά της που βλέπουν προς Ελλάδα;

Freepen.gr - Οι σχέσεις Τουρκίας και Σκοπίων δοκιμάζονται, καθώς ο βόρειος γείτονάς μας επιδιώκει στενότερους δεσμούς με την Ελλάδα και αποκλείουν την παρουσία στη χώρα μελών του κινήματος Gülen που κατηγορεί η Τουρκία για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ανέφερε την Παρασκευή το Balkan Insight.

Η Τουρκία ζήτησε επανειλημμένα από τα Σκόπια να αναλάβουν δράση εναντίον του κινήματος Gülen, αλλά αυτά δεν κατάφεραν να δράσουν, ανέφερε η ιστοσελίδα.

Το Balkan Insight υπενύθμισε δήλωση από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας τον περασμένο μήνα ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει τη συμμετοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αν θα κάνουν περισσότερα για να συνεργαστούν στον αγώνα κατά του κινήματος Gülen.

Η νέα πολιτική των Σκοπίων για αναζήτηση στενών δεσμών με την Ελλάδα διακινδυνεύει επίσης τις σχέσεις της με την Τουρκία, υπογραμμίζει το Balkan Insight. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Τουρκία, συνιστά έναν αιώνιο αντίπαλο της Ελλάδας, όπου "εμπλέκεται σε ορισμένες εδαφικές και διπλωματικές διαμάχες" μαζί της.

Εστιάζοντας περισσότερο στη διαμάχη της Τουρκίας με την Ελλάδα για την Κύπρο, ο ιστότοπος ανέφερε ότι τα Σκόπια "θα πρέπει αργά ή γρήγορα να επιλέξουν πλευρά".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail