Οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά και έστειλαν δύο αντιτορπιλικά στον Περσικό Κόλπο

Freepen.gr - Δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Tomahawk, μπήκαν στον Περσικό Κόλπο όπου βρίσκεται επίσης η ομάδα κρούσης με το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στα ανοικτά του Ομάν, καθώς η Ουάσινγκτον συνεχίζει να κατηγορεί την Τεχεράνη ότι σκοπεύει να επιτεθεί σε στόχους "αμερικανικών συμφερόντων".

Οι κατευθυνόμενοι καταστροφείς πυραύλων USS Gonzalez (DDG-66) και USS McFaul (DDG-74) διέσχισαν το Στενό του Ορμούζ την Πέμπτη το απόγευμα, ανέφερε το αμερικανικό Ναυτικό Ινστιτούτο (USNI). Έπλευσαν «χωρίς πρόκληση» ή «παρενόχληση» από το Σώμα των Ισλαμικών Φρουρών της Επανάστασης, παρά τις έντονες έντονες εντάσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον.

Τα δύο αντιτορπιλικά βρίσκονται τώρα σε άμεση γειτνίαση με άλλα αμερικανικά πολεμικά πλοία στην περιοχή που έστειλε η Ουάσινγκτον νωρίτερα αυτό το μήνα για να αντιμετωπίσουν αυτό που οι ΗΠΑ ονόμαζαν «αυξημένη ετοιμότητα του Ιράν να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και των συμφερόντων μας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail