Είμαστε πρώτοι στα μπλα μπλα αλλά...

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα σήριαλ ατέλειωτων συζητήσεων για την τουρκική προκλητικότητα και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκιάς στην κυπριακή ΑΟΖ και όχι μόνο.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Επώνυμοι μελετητές, ειδικοί δημοσιογράφοι, ερευνητές στρατηγικών ινστιτούτων, συζητούν επί ώρες για το επίμαχο θέμα και αναλύσεις επί αναλύσεων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η οποία στην ουσία είναι η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Δύσκολο να σκεφτεί κάποιος λογικός τι θα συνέβαινε σε μια σοβαρή χώρα όταν μια άλλη χώρα θα κατέλυε την εθνική της κυριαρχία με εν ψυχρώ παραβιάσεις.

Το μόνιμο επιχείρημα που θέτουν όλοι αυτοί, είναι ότι δεν θέλουμε πόλεμο, ότι δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας, ότι μια θερμή αντιπαράθεση θα μας κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα επί δικών μας δικαίων.

Το μεγάλο λάθος σε όλα αυτά είναι ότι με όλα αυτά… παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας.

Και πως εξηγείται αυτό ; Μα πολύ απλά. Κάθε φορά που η Τουρκία κάνει μια προκλητική κίνηση, έχουμε μια δικιά μας υποχώρηση με την λογική της αποτροπής θερμής σύγκρουσης. Το αποτέλεσμα : Η Άγκυρα να προχωρήσει ακάθεκτη στην επόμενη πιο προχωρημένη προκλητική κίνηση καθώς της προσφέρουμε το έδαφος. Έτσι φτάσαμε σήμερα να αμφισβητείται ακόμα και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η αποτροπή δεν επιτυγχάνεται με διαρκή υποχώρηση. Αντίθετα έτσι δίνουμε τροφή στην μη αποτροπή. Η αποτροπή επιτυγχάνεται με σταθερή και κυρίως αποκρουστική στάση σε κάθε παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας. Μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Δυστυχώς μια υποχωρητική πολιτική ηγεσία έχει εδώ και δεκαετίες σκύψει το κεφάλι και δέχεται επανωτές καρπαζιές χωρίς να αντιδρά.

Εντωμεταξύ όλοι θέλουν να μας εκμεταλλευτούν, αλλά εμείς δεν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κανένα. Όλοι ζητούν από εμάς, αλλά εμείς δεν ζητούμε από κανένα. Η γεωστρατηγική της χώρας μας είναι πολύτιμη, αλλά η πολιτική ηγεσία την έχει απορρίψει στον κάλαθο των αχρήστων. Ακόμα και η στρατηγική μας σημασία έχει γίνει υποχείριο ξένων διαπλοκών και συμφερόντων.

Κάποτε είχαμε γράψει : Για ποια ΑΟΖ μιλούν όλοι αυτοί οι «πονηροί», όταν δεν έχουμε εθνική κυριαρχία;

Τώρα όμως τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και ακόμα και ένα Γουδί δεν θα μπορεί να μας «ξεπλύνει»

Το ;eχουμε συλλογιστεί αντί να ασχολούμαστε με Πολάκηδες και άλλα ηλίθια και αποπροσανατολιστικά
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail