Γιατί δεν είναι γενναιότητα να φοράς μαντήλα στους δρόμους της Αθήνας

geralt / pixabay
Γενναιότητα δεν είναι να φοράς μαντήλα στους δρόμους της Αθήνας, αλλά να πολεμάς αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν την μπούργκα και θεωρούν την γυναίκα αντικείμενο όπως κάνουν οι μαχητριες του ΥPG στην Συριά.

Γενναιότητα είναι να βγάζεις το χιτζαμπ στο Ιράν ξέροντας ότι σε περιμένει η φυλακή. Γενναιότητα είναι να είσαι κορίτσι και να πηγαίνεις σχολείο στο Αφγανιστάν ξέροντας ότι οι Ταλιμπαν παραμονεύουν, να ταξιδεύεις 11 ώρες μαζί με το μωρό για να δώσεις ένα διαγώνισμα όπως έκανε μια γυναίκα.

Καμία από αυτές τις γυναίκες δεν ανέφερε τι κάνει με την περίοδό της. Είναι απασχολημένες προσπαθώντας να χτίσουν ένα κόσμο που οι γυναίκες δε θα θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας και θα έχουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα γιατί σε πολλές γωνίες του πλανήτη αυτό δεν είναι δεδομένο.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail