Αποκάλυψη: Τα βρώμικα μυστικά των ευρωεκλογών

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ
Στις 26 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, ο Ελληνικός λαός καλείται στις κάλπες να επιλέξει εκπροσώπους του στους Δήμους, στις Περιφέρειες και στην Ευρωβουλή.

Τον τελευταίο μήνα στους δρόμους κυκλοφορούν πληθώρα υποψηφίων και μοιράζονται αφειδώς φυλλάδια. Παράλληλα στα ΜΜΕ και τα ραδιόφωνα τρέχουν καμπάνιες κομμάτων και παρουσιάζονται υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Ιδιαίτερα στη δεύτερη περίπτωση οι καμπάνιες πληρώνονται από το Δημόσιο, δηλαδή από τον ‘Ελληνα ψηφοφόρο. Όλο αυτό το πανηγύρι στοίχισε στον φορολογούμενο περίπου 13,7 εκατ ευρώ για τα 14 από τα 40 κόμματα, που κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές.
Τα υπόλοιπα μικρά κόμματα έλαβαν μόνο το 13% της συνολικής χρηματοδότησης, καθώς με βάση την αρχή της “αναλογικής” χρηματοδότησης, το 87% του ποσού δόθηκε σε κόμματα, που αντιπροσωπεύονται στην Ελληνική Βουλή και την Ευρωβουλή.

Η κούρσα των Ευρωεκλογών ήταν από την αρχή “ναρκοθετημένη” για τα μικρά κόμματα.
Η αρχή έγινε με την έκδοση του Προεδρικού διατάγματος για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, που έγινε ακριβώς στα όρια με ημερομηνία 24 Μαρτίου, για να μπορούν οι υποψήφιοι των μεγάλων κομμάτων να αποφύγουν τα όρια προβολής στα ΜΜΕ των δύο παρουσιών το πολύ στα μέσα πανελλήνιας μετάδοσης, αλλά και για να μπορέσουν οι βουλευτές, που παραιτήθηκαν για τις ευρωεκλογές, να τσεπώσουν το μισθό του βουλευτή.
Ακολούθησε η σύντομη προθεσμία κατάθεσης των Ευρωψηφοδελτίων στον ‘Αρειο Πάγο, που συντομεύθηκε από την καθυστέρηση της δημοσίευσης του Προεδρικού διατάγματος.
Σειρά πήρε η έγκριση των ευρωψηφοδελτίων από τον ‘Αρειο Πάγο, που ενεργώντας εντελώς τυπολατρικά φρόντισε να κόψει 8 από τους 48 συνδυασμούς ευρωψηφοδελτίων και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει έγκαιρα τα κομμένα κόμματα για απαιτούμενες μικροδιορθώσεις στα εμβλήματα τους.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση του κόμματος Διέξοδος Ελλάς της κας Γεωργίας Μπιτάκου, που κόπηκε από τον ‘Αρειο Πάγο , γιατί “χρησιμοποίησε” το σύμβολο του σταυρού, αλλά ταυτόχρονα του δόθηκε προηγουμένως χαρτί από το κράτος για να τυπώσει το ευρωψηφοδέλτιο του, εγείροντας αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της ενέργειας του Αρείου Πάγου, αλλά και για τον συντονισμό των υπηρεσιών εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολούθησαν προβλήματα με την προβολή των υποψηφίων ευρωβουλευτών από τα ΜΜΕ, λόγω έλλειψης χρόνου , καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποφάσισαν να κονταρομαχήσουν στη Βουλή μέσω των αρχηγών τους, αγνοώντας ότι οι ίδιοι δεν ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές και δεν δικαιούνταν ηθικά να κλέψουν τον χρόνο των υποψηφίων τους ή και να μην τους προβάλουν καθόλου.
Από όλα τα παραπάνω πολιτικά συμπτώματα μπορούμε να προβλέψουμε με σιγουριά ότι θα έχουμε προβλήματα κατά την ημέρα των εκλογών.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα είναι μία δύσκολη διαδικασία, καθώς οι υποψήφιοι θα είναι πολλοί και ψηφίζονται με σταυρό.

Οι εφορευτικές επιτροπές στα εκλογικά τμήματα έχουν ήδη επιλεγεί, αλλά η αποχή των ψηφοφόρων δεν είναι δεδομένη, καθώς συνδυάζονται αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εκμεταλλεύονται τις ευρωεκλογές για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών, που θα γίνουν το αργότερο ως τον Οκτώβριο.

Αδιαφορούν για την παγκόσμια πολιτική συγκυρία, που ευνοεί πολιτικές εξεγέρσεις και στροφή των ψηφοφόρων σε μικρά, εθνικιστικά ή και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα.

Αγνοούν ότι οι ψηφοφόροι είναι υποψιασμένοι για το τι τους περιμένει μετεκλογικά, βλέποντας να μοιράζονται επιδόματα τύπου 13ης σύνταξης, να καταβάλλονται συντάξεις πριν τις καθορισμένες προθεσμίες και να αναβάλλονται προσωρινά όλα τα δυσάρεστα μέτρα, που έχουν ψηφισθεί ήδη στη Βουλή.

Νομίζουν ότι ο μέσος πολίτης δεν θα διαμαρτυρηθεί στις ευρωεκλογές και θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους για τους πολίτες και την Ελληνική κοινωνία.
Η αντίληψη αυτή θα αποδειχθεί λάθος, καθώς οι προεκλογικές τους συμμαχίες τους έχουν απογυμνώσει από κάθε ηθικό πλεονέκτημα.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι συμφωνούν μεταξύ τους σε όλα τα δυσάρεστα μέτρα, που έχουν ψηφίσει οι ίδιοι, χωρίς να τους έχουν ζητηθεί από την Ευρωπαική ‘Ενωση στη μορφή, που ήδη εφαρμόζονται.
Σε καμία χώρα του κόσμου ο πολίτης δεν νιώθει τόση ανασφάλεια, καθώς το αδηφάγο κράτος έχει ήδη μετατρέψει σε υπερχρεωμένους οφειλέτες το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Μακάρι οι πολίτες να καταψηφίσουν το αποτυχημένο και υπερχρεωμένο πολιτικό σύστημα, που λυμαίνεται ως τώρα την χώρα και καταστρέφει την καθημερινή ζωή τους.
Αν γίνει κάτι παρόμοιο, ίσως να υπάρξει ελπίδα σωτηρίας για την Ελλάδα.


Με τιμή
Παναγιώτης Δραγώνας
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΚΚΕΛ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail