Και 80% διαφορά να έχουν και μείον 20% να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζεται στη ΝΔ και φυσικά αυτό με το οποίο ασχολούνται όλα τα ελληνικά ΜΜΕ είναι το εξής: διαδίδεται ότι αν η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι μεγάλη τότε ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές. Αν η διαφορά είναι μικρή, η ζωή συνεχίζεται με Σύριζα κυβέρνηση και ίσως ο Μητσοτάκης να έχει θέμα στο κόμμα του.

Ελένη Παπαδοπούλου

Η αλήθεια κατά την γνώμη μου είναι η εξής. Και 80% διαφορά να έχουν και μείον 20% να πάρει ο Σύριζα, ο Τσίπρας θα ξεκολλήσει από την καρέκλα την τελευταία μέρα, την τελευταία ώρα, το τελευταίο λεπτό που προβλέπει η λήξη της τετραετίας. Οσοι νομίζουν ότι θα φύγει νωρίτερα μας δουλεύουν.

Αν όμως ο Μητσοτάκης πάρει μία μικρή διαφορά, κάτι που είναι πολύ πιθανό, γιατί αφενός η ψήφος τώρα είναι πιο χαλαρή, η δε τοπική αυτοδιοίκηση έχει να κάνει με προσωπα, τότε θα έχει πρόβλημα. Η δε ΕΕ έχει εκνευρίσει κόσμο και ο κόσμος αυτός δεν έχει καμία όρεξη να ψηφίζει τα μνημόνια τους, ενώ καλοβλέπει τις τάσεις Σαλβίνι που σαρώνουν σε όλη την Ευρώπη εκτός από την χώρα μας που ζει την κεντροαριστερή της ονείρωξη για μία ακόμη φορά.

Μία μικρή διαφορά με τον Τσίπρα σημαίνει ανελέητο χτύπημα εκ των δεξιών στην αγία οικογένεια και τα πασοκοοικολογικοοαριστερά παρτάλια που έχει μαζέψει. Τα οποία θα αναγκαστούν να περιοριστούν σε δύναμη, καθώς όπως καταλαβαίνετε θα αναλάβουν δράση οι ελαφρώς πιο δεξιοί.

Η μικρή διαφροά είναι πρόβλημα του Μητσοτάκη. Εξ ου και διαρρέει το ψέμα περί δήθεν εκλογών σε περίπτωση μεγάλης ήττας του Σύριζα. Ο Σύριζα δεν έπεσε με 1 εκατομμύριο κόσμο στους δρόμους. Οσο τον παίρνει θα κυβερνά. Το σανό ας το αφήσουν οι Μητσοτακαίοι για όσους δεν καταλαβαίνουν.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail