Βρετανία: Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη μετά από 52 χρόνια με μια επιταγή μέσα

Το βιβλίο έφερε σφραγίδα με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου του 1967. Eνας αναγνώστης στη Μεγάλη Βρετανία επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη 52 χρόνια μετά το δανεισμό του, συνοδευόμενο από μια επιταγή των 100 ευρώ για να καλύψει το πρόστιμο.

Αναδημοσίευση από: huffingtonpost.gr

Η διευθύντρια της βιβλιοθήκης στο Lowestoft, δήλωσε «έκπληκτη» όταν έφτασε το αντίτυπο του βιβλίου «Μεταφυσικοί Ποιητές» - μαζί με μια συνοδευτική επιστολή στην οποία εξηγούσε την καθυστέρηση. «Μετακινούμασταν συνεχώς και όταν κάποια στιγμή τακτοποιηθήκαμε ανακαλύψαμε το βιβλίο» έγραφε στην επιστολή του ο ασυνεπής αναγνώστης.

Το βιβλίο έφερε σφραγίδα με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου του 1967, όταν και είχε γίνει η συναλλαγή στη βιβλιοθήκη. Εκτοτε τα ίχνη του αγνοούνταν...

Βρετανία: Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη μετά από 52 χρόνια με μια επιταγή
Facebook/Lowestoft Library

«Δεν το πίστευα. Εχουμε βιβλία που μας επιστρέφονται μετά από αρκετό διάστημα αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί. Είμαι ευτυχής που το έστειλαν πίσω καθώς νομίζω ότι πολλοί στη θέση τους θα το κρατούσαν από ντροπή».

  
Βρετανία: Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη μετά από 52 χρόνια με μια επιταγή
Facebook/Lowestoft Library

Το πρόστιμο θα ήταν τρεις παλιές πένες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι ο παραβάτης θα όφειλε περίπου 33 λίρες. Σήμερα, το πρόστιμο είναι 15 πένες ημερησίως, αλλά η χρέωση έχει ανώτατο όριο 7,35 λίρες για ένα βιβλίο ενηλίκων.

Πηγή: Skynews
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.