Με αίμα γράφεται η ιστορία: Η 25χρονη Gullu στην 86η ημέρα απεργίας πείνας συνεχίζει τη μάχη της στις φυλακές

Freepen.gr - Αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαμαρτυρία της μέσα από τις φυλακές δηλώνει η 25χρονη Gullu Dasci μολονότι άρχισε πλέον να παρουσιάζει βήχα με αιμόπτυση, όπως αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο ANF.

Η Gullu Dasci βρίσκεται φυλακισμένη στην κλειστή φυλακή τύπου E στο Mardin και ξεκίνησε απεργία πείνας στις 20 Φεβρουαρίου κατά της απομόνωσης του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η οποία επρόκειτο να αρθεί, αλλά συνεχίζεται.

Η Dasci καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης από διάφορες κατηγορίες και βρίσκεται στη φυλακή ήδη εδώ και 2,5 χρόνια. Η μητέρα της, Leyla Dasci (60 ετών) πήγε να επισκεφθεί την κόρη της στις 15 Μαΐου και είπε ότι η υγεία της είναι κρίσιμη. Η Leyla δήλωσε πως η κόρη της βρίσκεται σε απεργία πείνας μαζί με άλλους 14 κρατούμενους και ότι παρουσίασε βήχα με αιμόπτυση 4 φορές τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Η Gullu Dasci έχει αναπτύξει έλκη στομάχου επειδή απορρίπτει τη θεραπεία. Το ηθικό των κρατουμένων είναι υψηλό.

Η Leyla Dasci είπε ότι η Gullu είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαμαρτυρία της μέχρι να ολοκληρωθεί η απομόνωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail