Η Ιαπωνία κάνει το μεγάλο μπαμ κι αγοράζει 105 μαχητικά F-35

REUTERS
Freepen.gr - Ο Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Ιαπωνία σχεδιάζει να αγοράσει 105 αμερικανικά μαχητικά F-35, κάτι που θα την καταστήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη με σο συγκεκριμένο αεροσκάφος μετά τις ΗΠΑ, αναφέρει το sputniknews.com.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ιαπωνίας να βελτιώσει τις αμυντικές της δυνατότητες και τους τελευταίους μήνες έχουμε αποστείλει μεγάλο αριθμό στρατιωτικού εξοπλισμού", δήλωσε ο Trump σε συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας την πρόθεση της Ιαπωνίας να αγοράσει 105 νέα πολεμικά αεροσκάφη F-35.

Στις 29 Μαρτίου, οι αεροπορικές δυνάμεις αυτοάμυνας της Ιαπωνίας (JASDF) ανακοίνωσαν ότι η πρώτη αποστολή F-35A, η οποία αποτελεί τμήμα της 302ης τακτικής μοίρας μαχητικών, έχει επιτύχει την κατάσταση αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας (IOC) σε απλές αποστολές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail