Η Κίνα αναδύεται στον Ειρηνικό: Ανάβει μηχανές και το δεύτερο κινεζικό αεροπλανοφόρο 001Α

Freepen.gr - Έχει περάσει πλέον ικανό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που το πρώτο εγχώριο κινέζικο αεροπλανοφόρο (και δεύτερο συνολικά), γνωστό ως τύπος 001Α, πραγματοποίησε την πρώτη του θαλάσσια δοκιμή, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να εκτιμήσουν πως σύντομα θα μπορέσει σύντομα να προσχωρήσει επίσημα στο ναυτικό του PLA.

Η πρόβλεψή τους βασίζεται στην εμπειρία με το Liaoning, που χρειάστηκε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο για να ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό.

Από τη Δευτέρα, έχουν βαφτεί οι λωρίδες στο κατάστρωμα ενώ πραγματοποιήθηκε κι ένα γυμνάσιο τροφοδοσίας με το πλοίο μεταφοράς Hulunhu στα τέλη Απριλίου, αναφέρει η ιστοσελίδα wenweipo.com τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση στα θαλάσσια τεστς δοκιμάστηκαν με επιτυχία το σύστημα πρόωσης του πολεμικού πλοίου καθώς επίσης οι ικανότητες μάχης και εφοδιασμού.

Καθώς λοιπόν το 001Α φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελεί ενεργό μέρος του κινεζικού στόλου, η προσοχή των αναλυτών έχει στραφεί στο τρίτο αεροπλανοφόρο της Κίνας που ναυπηγείται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail