Ευρώπη «über alles»!



Ο φέρελπις, υποψήφιος αντικαταστάτης του Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ στην πολύ σημαντική θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ, θεωρεί πολύ σπουδαίο «οι ευρωπαϊκές αξίες» να επιβληθούν διεθνώς για να σωθεί ο κόσμος! 


Αν και δεν διευκρινίζει ποιες είναι αυτές οι περίφημες «αξίες», το όλο σκεφτικό του χριστιανοκοινωνιστή Βέμπερ θυμίζει μια παλιότερη, επίσης «κοσμοσωτήριο» μεγαλογερμανική φράση: «Η γερμανική ουσία (το γερμανικό ον) θα γιατρέψει τον κόσμο» (“Am deutschen Wesen soll die Welt genesen“). Το περίεργο είναι ότι η γερμανική μεγαλομανία του επίδοξου αναμορφωτή του κόσμου Βέμπερ βρίσκει πολλούς χειροκροτητές – και στην αποικιοκρατούμενη Ελλάδα.

Οι άλλοι τουλάχιστον, της «Συμμαχίας για τους ευρωπαϊκούς λαούς και τα έθνη» των Σαλβίνι και Σια, περιορίζονται στο ν΄ αλλάξουν μόνο την Ευρώπη. Χωρίς μάλιστα να κρύβουν τις δικές τους «αξίες» για το μεταναστευτικό, την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, την ανεργία, τον πολιτισμό, τον ισλαμικό εξτρεμισμό, την συγκεντρωτική διακυβέρνηση των Βρυξελλών, την εθνική ταυτότητα, την τρομοκρατία, την παγκοσμιοποίηση.

 Ίσως γι αυτό, συνθήματα όπως το «Ελευθερία αντί για Βρυξέλλες» („Freiheit statt Brüssel“) του γερμανικού ακροδεξιού AfD βρίσκουν όλο και περισσότερους οπαδούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail