Από υπερκατάσκοπος στα μπουντρούμια του Ερντογάν για ένα tweet

Freepen.gr - Ο Sabri Uzun, ο πρώην επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της Διεύθυνσης Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα, συνελήφθη την Τρίτη με κατηγορίες για προσβολή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και βοήθεια σε τρομοκρατική ομάδα, σύμφωνα με το turkishminute.com.

Ο Uzun υπηρέτησε ως επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών μεταξύ 2003 και 2006. Σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας, ο κ. Uzun συνελήφθη με κατηγορίες για προσβολή του προέδρου, διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας και βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η δήλωση δεν ανέφερε καμία συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση που σχετίζεται με την κράτηση του Uzun ή με ποιον τρόπο προσέβαλε τον πρόεδρο.

Ωστόσο, η κράτηση του Uzun θεωρείται ότι συνδέεται με ένα tweet που δημοσίευσε στις 17 Απριλίου όταν ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης κ. Ekrem İmamoğlu ανακηρύχθηκε νικητής μετά από 17 ημέρες ασάφειας σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών της 31ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου μεταξύ άλλων άφηνε αιχμές για τον πλουτισμό του Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail