Καθελκύστηκε το υποβρύχιο-θηρίο του Πούτιν που θα φέρει έξι φονικά sub-drones

Oleg Kuleshov / TASS
Freepen.gr - Καθελκύστηκε το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod που θα είναι το πρώτο σκάφος που θα φέρει τα φονικά υποβρύχια-τορπίλες Poseidon, στο ναυπηγείο Sevmash στη βόρεια Ρωσία την Τρίτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε την τελετή έναρξης του υποβρυχίου μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ναυπηγείων Sevmash, Μιχαήλ Μποντιτσένκο, κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης του υποβρυχίου από την αποβάθρα, «οι ναυπηγοί θα εκπληρώσουν όλες τις απαραίτητες εργασίες της κατασκευής των υποβρυχίων εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου και με υψηλή ποιότητα».

Η κατασκευή του υποβρυχίου θα ολοκληρωθεί με το σκάφος εν πλω. Μια πηγή στην αμυντική βιομηχανία δήλωσε νωρίτερα στο TASS ότι οι δοκιμές του πυρηνικού αντιδραστήρα του υποβρυχίου και των δοκιμών αποβάθρας έχουν προγραμματιστεί για το τρέχον έτος. Το Belgorod θα πραγματοποιήσει θαλάσσιες και κρατικές δοκιμές το 2020, μετά το οποίο θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε η πηγή.

φωτο: http://www.hisutton.com/Spy%20Subs%20-Project%2009852%20Belgorod.html

Μια άλλη πηγή στην αμυντική βιομηχανία είπε στο TASS ότι το νέο υποβρύχιο θα μπορούσε να μεταφέρει έξι στρατηγικά υποβρύχια Poseidon.

To Belgorod έχει μήκος 155 μέτρων, πλάτος περίπου 18 μέτρων και βύθισμα 9 μέτρων. Θα μπορεί να φτάσει σε βάθος 830 μέτρων και αναμένεται να έχει αυτονομία 120 ημερών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail